Local

Caz tulburator la Iasi. O femeie a fost declarata decedata de doua ori in 21 de ani. Cand a murit de fapt

Publicat: 26 apr. 2018

O femeie din Iasi a fost declarata moarta de doua ori in 21 de ani, o data in 1995 si a doua oara in 2016, autoritatile incearcand acum sa remedieze situatia in instanta.

O femeie din localitatea Rusenii Noi, judetul Iasi, a murit de doua ori intr-un interval de doua decenii, daca ar fi sa luam in considerare cele doua certificate de deces emise pe numele sau.

Femeia, care s-a nascuta in 1954, a murit, de fapt, o singura data, evident,  in anul 2016, iar reprezentantii Directiei Locale de Evidenta a Persoanei (DLEP) Iasi au dat in judecata Politia judeteana pentru ca si-au dat seama ca pe numele femeii figureaza inca un certificat de deces, din 1995, emis dupa identificarea unui cadavru.

“Reclamanta DLEP a cerut obligarea IPJ Iasi la anularea mentiunii de identificare a cadavrului inscrisa pe marginea exemplarelor I si II ale actului de deces de pe data de 26 octombrie 1995. Reclamanta a mai precizat ca, printr-o adresa de pe 21 iunie 2016, a informat cu privire la faptul ca decesul numitei L.C. este inregistrat de doua ori. Al doilea certificat de deces a fost inregistrat pe baza certificatului medical constatator al decesului de pe 7 aprilie 2016 eliberat de IML Iasi, adresei Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, procesului-verbal de identificare de pe 13 aprilie 2016 a Serviciului de Investigatii Criminale si a declaratiei fiicei defunctei”, au aratat, conform Mediafax, judecatorii ieseni care trebuie sa stabileasca data certa a mortii femeii.

DLEP Iasi a aratat in fata instantei ca rude de gradul intai au certificat ca femeia cu doua cetificate de deces a murit, de fapt, in 2016.

“Pe 28 iunie 2017, Serviciul de Investigatii Criminale a transmis o adresa prin care precizeaza faptul ca documentele care au stat la baza intocmirii raportului din 15 noiembrie 1995 au fost distruse ca urmare a implinirii termenului de pastrare, insa cadavrul gasit la data de 6 aprilie 2016 in comuna Vladeni a fost identificat de catre rude de gradul I ca fiind cu certitudine numita L.C.”, au precizat reclamatii in fata instantei.

Marius Bodoga, directorul adjunct al Oficiului Starii Civile Iasi a declarat ca eroarea s-a produs in 1995.

“Noi am descoperit ca femeia a fost declarata decedata in 1995, dupa gasirea unui cadavru neidentificat. Nu stim cine a identificat-o, nu stim cum s-a ajuns aici. Ea, de fapt, a decedat in 2016, cand a fost emis cel de-al doilea certificat de deces. De asta am si actionat Politia in judecata, pentru a remedia situatia”, a spus Bodoga.

Judecatorii ieseni au respins, miercuri, actiunea formulata de DLEP pe motiv ca IPJ Iasi nu are calitate procesuala activa.

DLEP Iasi incearca sa gaseasca acum o alta cale pentru a remedia situatia.

Constantin Reliu, vasluianul declarat mort, desi este viu, merge si el in instanta pentru a demonstra ca este in viata.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit