National

CAZUL BODNARIU va fi discutat in Parlamentul European

Publicat: 21 ian. 2016
1

Cazul familiei Bodnariu din Norvegia, dar si sistemul de protectie a copilului din acest stat vor fi discutate in Parlamentul European, a anuntat, joi, europarlamentarul (PNL – PPE) Daniel Buda.

„Cetatenii romani trebuie sa fie protejati indiferent de tara in care se afla si indiferent de religia pe care o au, orice discriminare fiind de altfel interzisa de normele de drept international, iar reprezentantii autoritatilor publice la nivel national si european trebuie sa faca tot ceea ce este necesar in acest sens.

Citeste si Europarlamentarii Daciana Sarbu si Ioan Mircea Pascu, apel pentru transparenta la

Niciun sistem juridic nu poate justifica luarea unui copil de numai trei luni de la sanul mamei fara sa existe date sau indicii temeinice ca dezvoltarea acestuia ar fi afectata in baza unei simple decizii administrative, sub pretexte tinute departe de ochii opiniei publice”, a transmis europarlamentarul Daniel Buda printr-un comunicat de presa.

Acesta anunta ca in cursul zilei de joi s-au finalizat procedurile prin care 42 de europarlamentari, proveniti in principal din Romania, de la toate grupurile politice, dar si din tari precum Germania, Cipru, Polonia, Cehia, Slovenia, Bulgaria, Belgia, Malta si Spania au solicitat dezbaterea acestui caz in Parlamentul European.

Citeste si Din ce in ce mai multe „cazuri Bodnariu” ies la iveala. Iata ce a patit aceasta familie de

„In baza Art. 128 din Regulamentul de Procedura, urmeaza sa fie dezbatute si in acelasi timp sa fie identificate mecanisme prin care Comisia Europeana sa intervina cand se constata ca procedurile privind separarea copiilor de familie pot crea traumatisme psiho-emotionale minorilor sau parintilor. Dezbaterea din plenul Parlamentului European va fi programata sa aiba loc in aproximativ 3 saptamani”, se mai arata in documentul citat.

Adauga un comentariu