Eveniment-Social

Cazul „Sex in toaleta scolii”: Directorul – demis, elevii – nota 3 la purtare – UPDATE 17:25

Publicat: 11 feb. 2013
1

UPDATE 17:25 – In urma anchetei desfasurate de catre Consiliul de disciplina, ca urmare a consultarii Consiliului clasei si a dezbaterilor Consiliului profesoral de la Liceul Teoretic „Ion Neculce” Targu Frumos, referitor la evenimentele petrecute vineri, 1 februarie, s-au decis urmatoarele masuri: elevii implicati vor avea nota la purtare scazuta la 3 si vor beneficia de consiliere psihopedagogica. Din precizarile directorului scolii, prof. Emilia Talpalaru, se desprinde ideea ca atitudinea colectivului didactic s-a indreptat catre recuperarea acestor elevi, pentru integrarea lor in colectivele din care fac parte, respectandu-se dreptul lor la educatie, dar si la aplicarea unor sanctiuni care sa-i determine sa constientizeze dimensiunile si consecintele faptelor lor. In scopul prevenirii unor astfel de fapte, directorii Liceului „Ion Neculce” in colaborare cu psihopedagogul scolar si cu consilierul educativ al scolii au realizat un plan complex de interventie. 

„Inspectoratul Scolar Judetean va monitoriza unitatea de invatamant cu privire la modul de implementare a planului de masuri propus, la consilierea familiilor si la masurile luate pentru respectarea regulamentului scolar si a normelor de conduita in colectivitate. De asemenea, vor fi organizate in scoli lectorate cu parintii, cu participarea specialistilor din cadrul Consiliului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala, dar si cu directorii unitatilor de invatamant, pentru a preveni aparitia unor asemenea incidente. Consideram ca educatia sexuala reprezinta o tema ce trebuie atent abordata in scoala romaneasca, nu doar prin cursuri optionale sau cateva teme sporadice in cadrul disciplinei biologie. De asemenea, parintii trebuie implicati in aceste dezbateri si strategii educationale, pentru ca ei au rolul primordial, fiind in masura sa observe evolutiile copilului/adolescentului si sa previna comportamentele nepotrivite”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrila, Inspector scolar general.

UPDATE 15:50 – Vineri, 08 februarie, s-a intrunit consiliul profesoral al unitatii de invatamant care a decis urmatoarele sanctiuni: In caz au fost implicati patru copii: trei de clasa a noua si unul de clasa a XI-a. Astfel, cei doi de clasa a noua, care au fost filmati, au primit nota 3 la purtare, cel care a imprumutat aparatul cu care s-a filmat (tot de clasa a IX-a) a primit tot nota 3, iar elevul de clasa a XI-a care a filmat a primit nota 2 la purtare deoarece el a mai fost implicat intr-un conflict cu niste copii de la o scoala profesionala.

Ministerul Educatiei
a cerut demiterea directorului de la Liceul „Ion Neculce” din Targu Frumos, unde doi elevi au fost filmati in timp ce intretineau relatii sexuale in toaleta unitatii scolare. „In legatura cu santiunile care ar fi trebuit sa fie date in cazul elevilor, au fost doua variante: cea a ISJ, conform careia atat conducerea liceului, Consiliul de Administratie, cat si profesorii au procedat corect, dupa ce elevii au declarat ca a fost doar o joaca, si cea a Ministerului Educatiei, care a cerut demiterea directorului unitatii de invatamant”, a declarat Mirel Pristavu, copresedinte USLIP Iasi.

Totodata, cei doi elevi vor primi nota trei la purtare, potrivit unor surse din interiorul anchetei. „ISJ, cel care coordoneaza ancheta, nu va oferi informatii publice in legatura cu desfasurarea anchetei si sanctiunile care se vor da in acest caz”, a declarat Sabina Manea, purtatorul de cuvant al ISJ Iasi.
Adauga un comentariu