Actualitate

Cazurile de gripa porcina din Iasi, tinute sub control la Spitalul de Boli Infectioase

Publicat: 19 feb. 2016
1

Cazurile confirmate de catre laboratorul din cadrul Institutului National de Sanatate Publica (INSP) de gripa AH1N1 sunt supravegheate de catre medicii Spitalului de Boli Infectioase „Sf. Parascheva” din Iasi. Starea pacientilor este stabila si din cele trei persoane diagnosticate, doua au ramas internate, iar o pacienta a fost deja externata, dupa ce a urmat tratamentul corespunzator.

Citeste si: Farmacia de la Oncologie are in stoc atat citostatice, cat si unii inlocuitori pentru cele neexistente in Romania

„Starea lor este buna, nu sunt cazuri severe, nu am avut niciun caz de gripa AH1N1 care sa aiba complicatii. Am avut si o pacienta internata, care ieri ( joi – n.r. ) s-a externat. A urmat tratament in spital, unde a fost internata zece zile si acum este externata in convalescenta la domiciliu. Cu recomandari si sfaturi de la medicul curant bineinteles, dar s-a externat cu bine”, a precizat dr. Teodor Danut, medic infectionist si purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.

Citeste si: Februarie si martie, lunile cu cel mai mare risc de a contacta o viroza

 Medicii colaboreaza indeaproape cu reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi, insa pana in prezent nu este nicio alerta. Toti pacientii suspecti sunt supravegheati, consultati si evaluati. Conform datelor furnizate de catre Institutul National de Sanatate Publica (INSP) pe site-ul oficial, in data de 18 februarie, in sezonul gripal 2015-2016 au fost identificate, in total, noua cazuri de gripa la Iasi, dintre care sase sunt de gripa AH1N1, judetul fiind astfel printre primele cu un numar mare de astfel de cazuri identificate.
Adauga un comentariu