National

CCR: Contestatiile la alegerile prezidentiale au ca tema DIASPORA

Publicat: 05 nov. 2014
Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), Augustin Zegrean, a declarat ca toate cele 12 contestatii depuse la CCR pentru anularea primului tur al alegerilor prezidentiale sunt pe tema „diaspora„, inclusiv cea a candidatului independent la prezidentiale Gheorghe Funar. 
„Asta o sa va spun dupa-amiaza. Avem 12 dosare venite pe aceasta tema. Astazi le solutionam. Toate pe aceeasi tema, pe diaspora, inclusiv cea a domnului Funar”, a declarat Zegrean, cand a fost intrebat daca este o problema ca romanii din strainatate nu au putut vota pentru ca a fost ingreunat procesul de votare prin semnarea acelor declaratii pe propria raspundere.
Referitor la faptul ca foarte multe persoane au votat pe listele suplimentare, Zegrean a mentionat ca acest lucru este legal, fiind stabilit prin OUG ca fiecare poate sa-si exercite acest drept acolo unde se afla. Despre primirea proceselor verbale de la BEC, presedintele CCR a sustinut ca acestea nu au sosit si ca, cel mai probabil, maine vor fi transmise, fiind in grafic. Zegrean a mentionat ca a vorbit ieri seara si ca erau venite din judete 17 dosare, urmand sa vina toate, potrivit realitatea.net.


loading...

Adauga un comentariu