National

CCR primeste astazi rezultatul oficial al alegerilor. Ce spune BEC despre Iohannis

Publicat: 20 nov. 2014
1
UPDATE 11:56 – Potrivit documentului intocmit de BEC, Iohannis este candidatul care a indeplinit conditiile art. 81 din Constitutie, care se refera la „alegerea Presedintelui” si prevede, la alineatul (3), ca „in cazul in care nici unul dintre candidati nu a intrunit majoritatea in primul tur de scrutin se organizeaza al doilea tur de scrutin, intre primii doi candidati stabiliti in ordinea numarului de voturi obtinute in primul tur. Este declarat ales candidatul care a obtinut cel mai mare numar de voturi”. Klaus Iohannis a obtinut 6.288.769 voturi valabil exprimate, iar Victor Ponta 5.264.383 voturi, conform procesului-verbal intocmit de BEC.

STIRE INITIALA – Biroul Electoral Central (BEC) va transmite astazi Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) procesul-verbal privind centralizarea rezultatelor votului din 16 noiembrie, pentru alegerea presedintelui Romaniei. Augustin Zegrean, presedintele CCR, declara ieri ca daca BEC va trimite astazi rezultatele privind alegerile, este posibil ca maine sa aiba loc o „mare sedinta festiva”, arata cotidianul.ro.

CCR a respins ieri, ca inadmisibile, cele trei contestatii depuse privind al doilea tur al alegerilor prezidentiale, sesizari formulate de simpli cetateni. Klaus Iohannis a obtinut 54.43% (6.288.769) din voturi in al doilea tur, iar Victor Ponta 45.56% (5.264.383) voturi, potrivit procesului verbal final privind rezultatul votarii, publicat pe site-ul Biroului Electoral Central (BEC)
Adauga un comentariu