National

Ce a discutat Victor Ponta cu reprezentatii Comisiei de la Venetia

Publicat: 10 sept. 2012
1

Premierul Victor Ponta a sustinut in discutia cu reprezentantii Comisiei de la Venetia ca statul de drept nu a fost niciodata, in ultimele luni, in pericol in Romania si a precizat ca Guvernul vrea sa depaseasca actuala criza politica, fiind insa necesar ca toate partile sa respecte vointa romanilor.

Intalnirea dintre seful Guvernului si reprezentantii Comisiei de la Venetia a fost organizata la Camera Deputatilor.

Intr-un comunicat transmis de Guvern la finalul discutiei se arata ca vizita reprezentantilor Comisiei are loc in contextul pregatirii unei opinii privind situatia constitutionala din Romania si ca s-a discutat despre evolutiile constitutionale din Romania din ultimii ani, premierul transmitand toate informatiile necesare formularii unui punct de vedere de catre Comisie.

„Cu acesta ocazie, a fost sustinut faptul ca niciodata, in ultimele luni, statul de drept nu a fost in pericol in Romania. primul-ministru a sustinut, de asemenea, ca Romania trebuie sa aiba un rol important in UE si sa fie ferm angajata, prin institutiile sale, in sustinerea valorilor democratice pe care se bazeaza proiectul european. Primul-ministru a anuntat intentia Guvernului de a depasi actuala criza politica, subliniind in acelasi timp nevoia ca toate partile implicate sa respecte atat deciziile institutiilor statului, dar sa si tina cont de vointa exprimata in mod democratic de romani si care transmite un semnal politic important”, se arata in comunicat.

O delegatie de experti ai Comisiei de la Venetia se afla luni si marti la Bucuresti. Conform Comisiei de la Venetia, vizita are loc in contextul pregatirii unei opinii privind situatia constitutionala din Romania si OUG care amendeaza Legea CC si Legea referendumului.

Delegatia Comisiei de la Venetia a avut in cursul dupa-amiezii o intalnire cu presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni. Presedintele Basescu a declarat, la intalnire, ca principala concluzie in urma evenimentelor politice din ultimele doua luni este ca institutiile statului – CC, Parchetul General sau DNA – au rezistat presiunii politice, confirmand ca Romania este un stat de drept

Sursa: realitatea.net
Comentarii
  • SUNTETI SECURISTI MINCIUNOSI SI HOTI,ATI VRUT PUTEREA DIND LA OPARTE INSTITUTIILE STATULUI DE DREPT,LUINDU-LE SUB ACOPERISUL MURDAR AL GUVERNULUI USL.SUNTETI UN GUVERN DE OAMENI SUB ORICE CRITICA DE MINCIUNOSI.MINTITI POPORUL CA VOI SA RAMANETI LA PUTERE ,VRETI SA CISTIGATI ALEGERILE IN TOAMNA ,DUCETI TARA DE RAPA,DAR ASTA NU VOR SA INTELEAGA ROMANII ,CA AI DISTRUGETI AJUTOARELE SI TOATE INDEMNIZATIILE CE LE DATI SUNT FALSURI;CA DE LA ANUL PLATIM NOI CEI CORECTI ,CINSTYITII CA VOI SA VA VEDETI IN CONTINUARE DE JEFUIT ACEASTA TARA.SA VA IA DRACU PE TOTI USL CA SUNTETI NISTE *******,DUPA CE ATI FURAT ATIT LA REFERENDUM CUM INDRAZNITI A SPUNE CA ATI MOBILIZAT LUMEA SA IASA LA VOT,CE CREDETI CA CHIAR SUNTEM ATIT DE CRETINI SI NU STIM CE OBLIGATII CETATENESTI AVEM,POPORUL ACESTA ESTE CAPABIL SA DECIDA SINGUR CE ARE DE FACUT,NU NE MAI CREDETI ATIT DE PROSTI,SECURISTILOR,NU NE MAI MANIPULATI SI MINTITI INSTITUTIILE EUROPENE SI INTERNATIONALE .SUNTETI O MANA DE ******* ORDINARE

Adauga un comentariu