International

Ce a pățit o femeie de 28 de ani e greu de imaginat! Nu a crezut că se poate infecta dar după 69 de zile de comă a căzut cerul pe ea: ”Uitați unde sunt acum!”

Publicat: 08 aug. 2020
Ce a pățit o femeie de 28 de ani

O femeie de doar 28 de ani nu a crezut că se poate infecta cu noul coronavirus, așa că a acceptat o slujbă riscantă, nu a purtat nici mască pe timpul ei, iar în scurt timp era internată. Coșmarul abia începea! Avea să stea 69 de zile în spital, iar aapoi să reînvețe să trăiască.

Virusul pe care l-a contractat a suferit chiar modificări, astfel că situația medicală a femeii s-a agravat. A ajuns la Terapie Intensivă. 69 de zile în comă a stat tânăra care a trebui apoi să reînveţe să meargă. În plus, vederea i-a slăbit considerabil, notează El Pais.

29 de ani va împlini Vanessa Martinez pe 29 august, iar aniversarea o va face în spital. Femeia de origine din Honduras, dar stabilită în Madrin din urmă cu cinci ani, și-a gait, practice, o a adoua casă: spitalul Gregorio Maranon din Madrid, în care se află internată din aprilie.

Vanessa Martinez nu credea că va putea lua virusul. Avea credinţa că tinerețea îi va fi scut. I s-a propus să lucreze la un spital în apropierea Madridului, la curăţenie. Odată cu izbucnirea pandemiei, tânăra a fost solicitată să desfăşoare şi activităţi de asistenţă medicală. A acceptat, în ciuda riscului, pentru că avea nevoie de bani pentru tratamentul fetiţei ei bolnavă de Sindrom Down. „Mi-au spus că au nevoie de oameni și, deși nu aveam experiență, a fost ușor. Am acceptat, în ciuda riscului, deoarece trebuia să lucrez pentru fata mea”, a explicat Martinez.

Ce a pățit o femeie de 28 de ani e greu de imaginat! Nu a crezut că se poate infecta

Nevoia de bani și convingerea că noul coronavirus nu se va atinge de ea au fost cei doi factori care au determinat-o să accepte jobul. Dar a făcut o mare greșeală, aceea de a nu purta mască în timpul în care se afla la serviciu. „Nu am fost atentă. Mergeam fără mască de protecție. Eram tânără, de ce să mă infectez? Și uitați unde sunt acum”, povesteşte Vanessa, potrivit sursei citate.

Martinez a fost internată în spital pe 5 aprilie, dar nu își mai amintește prea mmulte din acea zi în care a început calvarul pentru ea. „În ziua când am ajuns cu un taxi la spitalul din Aluche, aveam febră și mă simțeam extrem de obosită. De acolo am fost dusă cu o ambulanță la spitalul Ifema. Mai departe, nu-mi mai amintesc nimic”, a spus femeia.

„Timp de trei luni, m-au spălat cu un burete de baie și, până nu demult, nu puteam să merg singură la baie. Mi-au pus scutece”, a declarat Vanessa. Tânără care acum face recuperare pentru mobilitate într-o sală special amenajată, din incinta spitalului. Pacienţii cu coronavirus care au trecut prin terapie intensivă au parte de o abordare complexă în spitalul madrilen. Ei sunt introduşi într-un program în care sunt supravegheaţi de psihiatri, de medici de medicină internă, de pneumologi, de fizioterapeuţi, de logopezi.

„Vanessa are complicații neurologice și neuropatice, dar și probleme cu sistemul nervos central, pierderea echilibrului, reflexe… Trebuie să o reînvățăm toate aceste lucruri, luând în calcul și problemele respiratorii. Recuperarea va dura cel puțin opt luni, și încă vor rămâne urme și nu se vor recupera 100%”, a spus Olga Arroyo, șefa departamentului de recuperare.

Comentarii
  • Va rog sa.trimiteti acest articol doamnei Renate Weber poate asa o sa inteleaga. gravitatea situatiei ca sa numai faca jocul politic pentru Alde siPSD sau poate Doamne Doamne ii faciliteaza o intalnire personala cu SARS-„COV 2 si atunci poate ne spune daca masurile impotriva raspandirii au fost corecte?

  • in ce hal au ajuns oamenii de pe pamantul asta, am devenit niste legume toti de pe pamantul asta, ne-a distrus China , ft ma-sa de tara mizerabila comunista CHINA. CRIMINALII CHINEZI CARE INVENTAT SI AU DAT BOMBA BIOLOGICA COVID CHINEZESC IN INTREAGA LUME TREBUIE IMPUSCAAAAAAAAAAAAATI RAPID, URGENT!

Adauga un comentariu