Curiozitati

Ce a patit procurorul care a asteptat pana la 6 dimineata ca sa intre in „casa ororilor” din Caracal

Publicat: 10 sept. 2019

Procurorul din Caracal, raspunzator de interventia esuata in cazul Alexandrei Macesanu, adolescenta pe care Gheorghe Dinca ar fi rapit-o si ucis-o, este urmarit penal.

Sectia de investigare a magistratilor a inceput urmarirea penala impotriva lui.

Procurorul Cristian Popescu este acuzat de abuz in serviciu pentru felul in care a gestionat situatia din noaptea in care politistii au asteptat pana la 6 dimineata ca sa intervina in casa lui Gheorghe Dinca.

Cu toate acestea, procurorul a spus la acea vreme ca decizia ar fi fost luata de comun acord cu magistratii aflati atunci la fata locului.

Nu doar procurorul Cristian Ovidiu Popescu va trebui sa dea socoteala pentru acuzatia de abuz in serviciu, ci si 3 politisti din zona care au fost implicati imediat dupa alertarea facuta de parinti. Este vorba, in primul rand, despre politistul din Dragosloveni – cel caruia i s-a plans tatal Alexandrei Maceseanu – si a i-a cerut ajutorul dupa ce a constatat ca fata lui nu s-a mai intors acasa.

De asemenea, este vizata comisarul sef Violeta Minea, care este sotia fostului sef al politiei din Caracal. Si ea, dar si sotul ei s-au pensionat dupa scandalul din Caracal.

Procurorul Cristian Popescu fusese deja suspendat din functie in urma cu o luna de catre Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii.

Gheorghe Dinca a recunoscut ca a ucis-o pe Alexandra Macesanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, cand a surprins-o cu telefonul in mana sunand la 112 si ulterior i-a incinerat corpul. De asemenea, el sustinea ca a ucis-o si pe Luiza Melencu, de 18 ani, disparuta in luna aprilie.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit