National

Ce a păţit un bucureştean într-un tramvai. Acesta a fost umilit şi amendat de un controlor STB

Publicat: 02 sept. 2020
Ce a păţit un bucureştean într-un tramvai
Ce a păţit un bucureştean într-un tramvai. Acesta a fost umilit şi amendat de un controlor STB

Ce a păţit un bucureştean într-un tramvai. Un călător din Bucureşti a avut parte în această dimineaţă de o experienţă şocantă într-un tramvai. Deşi avea asupra sa cardul de călătorie, controlorii STB l-au amendat. Întreaga întâmplare, relatată pe o reţea de socializare, a stârnit indignare din partea internauţilor.

Situaţiile şocante în care sunt implicaţi controlorii de STB din Bucureşti nu mai reprezintă un secret pentru nimeni. Nu de puţine ori au existat momente în care aceştia au fost agresivi cu unii călători, chiar dacă ei circulau regulamentar. De asemenea, de foarte multe ori s-a întâmplat că aceşti controlori să amendeze cetăţenii pe nedrept şi chiar să profite de pe urma lor.

Ce a păţit un bucureştean într-un tramvai. Acesta a fost umilit şi amendat de un controlor STB

În această dimineaţă, un bucureştean a avut parte de o experienţă şocantă, atunci când a urcat într-un tramvai. Avea asupra sa cardul de călătorie, deci totul era regulamentar.

Cu toate acestea, controlorii au profitat de faptul că bucureşteanul nu putea valida cardul de călătorie, deşi încercă de mai bine de jumătate de minut, aşa că explicaţiile acestuia au fost în zadar, căci s-a ales cu suprataxa. Pe grupul de Facebook „Eşti din Rahova dacă…”, bucureşteanul a povestit întreaga întâmplare.

„În această dimineaţă am trecut printr-un eveniment neplăcut şi dea dreptul dezgustător cu controlori de la STB din tramvaiul 32 şi vreau să aflu dacă şi voi aţi păţit aşa ceva şi cum trebuia procedat. Tocmai ce îmi cumpărasem un card nou cu călătorii pentru a merge legal cu mijlocul de transport. Înainte să mă urc în tramvai, îi văd şi pe domnii controlori, toate bune şi frumoase ca doar îmi cumpărasem card cu călătorii. Urc în tramvaiul 32, mă apropi de cel mai apropiat aparat de validare, apropi cardul de el şi realizez că nu funcţionează, nu îmi citeşte cardul. Mai încerc odată, şi încă odată şi încă odată şi nimic, aparatul nu voia să îmi citească cardul. În momentul în care tot încercam să îmi validez cardul, se apropie şi controlorii spre mine.

Înainte să mă întrebe ei ceva, le explic situaţia ca nu reuşesc să îmi validez cardul şi că de 30 de secunde tot încerc să fac acest lucru şi fără nici un rezultat.
Controlorul cu o fată de prost îmi ia cardul şi îl aşează de telefonul lui şi îmi spune că, cardul nu este validat şi îi spun, păi asta ştiu şi eu, mă chinui de 30 de secunde să îl validez. Se uită la mine şi îmi spune că îmi dă amendă pentru nevalidarea cardului, 50 de lei pe loc sau 500 de lei acasă. Mă uit la el şi îl întreb, vă bateţi joc de mine? Adică cum să îmi daţi amendă din vina aparatului care nu funcţionează sau a cardului prost făcut? Şi plus că toţi călători care au fost de lângă acel aparat, au fost de faţă că am încercat să îmi validez cardul, dar fără reuşită. Până la urma mi-au luat datele şi de pe fostul abonament şi mi-au pus amendă de 500 de lei pe el, moment în care au şi coborât din tramvai şi eu după ei să le dau o bancnotă de 50 de lei să îmi deblocheze abonamentul şi să nu fiu nevoit să le plătesc 500 de lei.
Şi mulţumesc frumos celor care au sărit în ajutorul meu şi au încercat să mă ajute cu aceştia.. mulţumesc!” a scris acesta, pe reţeaua de socializare.

Atenţie! Hoţii de buzunare au reapărut în autobuze şi tramvaie

Au reapărut hoţii de buzunare în autobuzele şi tramvaiele din municipiul Iaşi. Controlorii CTP Iaşi şi poliţiştii, dar mai ales călătorii care le cad victime hoţilor sunt cei care au semnalat numărul tot mai mare de cazuri înregistrate în ultimele zile. Pentru a preveni astfel de fapte antisociale, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi şi echipele CTP organizează campania „Fii atent la buzunare!”

Sunt depistaţi tot mai mulţi hoţi de buzunare în autobuzele şi tramvaiele din municipiul Iaşi. Controlorii CTP Iaşi şi oamenii legii, dar mai ales călătorii care cad victime hoţilor de buzunare au sesizat faptul că astfel de fapte antisociale s-au înmulţit de la o zi la altă odată cu relaxarea măsurilor în perioada Stării de alertă provocată de COVID-19. Hoţii de buzunare acţionează atât în autobuze şi tramvaie, cât şi în staţiile de transport public mai ales în perioadele aglomerate. Din acest motiv, echipele CTP şi poliţiştii din cadrul IPJ Iaşi au demarat o campanie de amploare pentru a preveni faptele ilegale comise în mijloacele de transport, dar şi în staţii.

Adauga un comentariu