Cancan

Ce a pățit un ieșean în timp ce se plimba cu soția prin oraș

Publicat: 24 ian. 2020

Un ieșean care ieșise la plimbare cu soția a avut parte de o experiență care l-a revoltat, iar totul s-a întâmplat atunci când un cerșetor i-a cerut bani pentru a-și cumpăra ceva de mâncare. Ieșeanul i-a recomandat cerșetorului să meargă la muncă, observând că acesta nu prezenta vreun handicap, numai că răspunsul pe care l-a primit a fost unul cu totul neașteptat.

”Salut ! Nu prea spun des pățaniile, dar asta m-a dat peste cap…! Eram prin Iasi, piata Alexandru, cu soția de mână, mergeam spre piață. Un cerșetor întinde mâna si zice sa-l ajut cu ceva bănuți ca să-și ia ceva de mâncare. Uitându- ma la el, arăta bine si nu avea urme de handicap . L-am rugat să spele o masină, să facă orice ca să căștige bani pentru cele trebuincioase.

– Dar ce tu nu poti sa o speli ?

Răspunsul pe care l-am primit m-a scos din minți, am început să urlu, să plâng, fiindcă în ziua aceia trebuia sa plec in Belgia. Să muncesc, nu altceva…! Doamne, în ce lume trăim?”, scrie tânărul implicat în această… poveste de viață stradală.

”E tragic, dureros…”

Ieșeanul respectiv a fost marcat de întâmplare și a continuat mesajul din grupul ”Ești din Iași dacă…”.

”Mai avem de plătit ajutoare sociale , pușcăriași , TRÂNTORI în Parlament – care beneficiază si de pensii speciale – si mulți alții care mută o hartie de la un birou la altul. E tragic, dureros, sa vezi o bătrână care vinde o sacoșă de urzici în stradă ca să-și cumpere medicamente și primeste o amendă de la doi (…) de la poliția locală. Băi, vedeți că ieri n-ați produs nimic, le spune șeful tocmai celor care sunt platiti din banul public!!! Ce spuneți, e frumos ? Mie-mi vine gustul amar în suflet când știu că am părinții care-și cară bătrânețile de pe o zi pe alta. Și au muncit o viață pentru o pensie de 700 de lei!!!!”, și-a încheiat ieșeanul mesajul.loading...

Adauga un comentariu