Mozaic muzical

Ce a scris Elvis Presley in scrisoarea care i-a favorizat intalnirea cu Nixon, la Casa Alba

Publicat: 08 ian. 2015
3

Letters of Note„, este o carte care contine corespondentele dintre diferite personalitati, printre care si scrisoarea lui Elvis Presley catre presedintele Nixon.

O scrisoare despre care nu s-a stiut mai nimic pana acum a ajuns in atentia presei. Este vorba despre un bilet scris de Elvis Presley catre presedintele Nixon.

In decembrie 1970, Presley se afla la bordul unui avion cu destinatia Washington. Atunci a fost si momentul in care starul a decis sa ii scrie un bilet presedintelui american prin care il ruga sa il angajeze ca agent secret in cadrul FBI.

Scrisul de pe foaia rupta dintr-o agenda American Airlines este greu de descifrat. Specialistii britanici, citati de Daily Mail, spun ca este scrisul unui om care avea probleme serioase din cauza  dependentei de medicamente.

„Draga domnule presedinte, as dori in primul rand sa ma prezint. Sunt Elvis Presley si va admir extraordinar de mult pe dumneavoastra, dar si intregul cabinet”, isi incepe Presley scrisoarea.

Vezi si Aceasta este adevarata cauza a mortii lui Elvis Presley

Cantaretul il intreaba pe Nixon daca ar putea fi agent federal sub acoperire si sa primeasca o legitimatie FBI.

Nimeni nu a crezut ca scrisoarea pe care Presley a lasat-o personal la poarta de la Casa Alba va ajunge in mainile presedintelui. Dar s-a intamplat datorita unuia dintre consilierii lui Nixon, care era fan Elvis Presley.

Vezi si Imagine inedita de la inmormantarea lui Elvis Presley – FOTO

Mai mult, Nixon a acceptat o intalnire cu artistul. Cei doi au avut o intrevedere la Casa Alba.

„Te imbraci cam ciudat, nu-i asa, fiule?”, i-ar fi spun Nixon vedetei.

„Domnule Presedinte, dumneavoastra aveti cariera pe care o aveti, eu o am pe a mea”, i-a raspuns Presley.

In timpul intrevederii de 30 de minute, cei doi au vorbit despre tanara generatie, dar si despre concertele lui Elvis din Las Vegas.

Presley a abordat si subiectul The Beatles. El i-ar fi spus presedintelui ca din punctul sau de vedere membrii trupei promoveaza spiritul anti-american, ca au venit in State doar ca sa faca bani, dupa care s-au reintors in Marea Britanie.

Intalnirea dintre Nixon si Presley a fost tinuta secret timp de un an de zile. In urma acelei intrevederi Presley si-a primit legitimatia mult dorita.
Adauga un comentariu