Magazin

Ce a scris Madalina Manole in revista „Mihaela”

Publicat: 18 sept. 2011
Madalina Manole a scris un text despre ea care a fost publicat in 1992 in revista „Mihaela”. Cariera ei era atunci in plina ascensiune, aparea des la televizor si in ziare.
Madalina Manole a descris perioada din primii ani de scoala si cum de anumite frustrari nu se estompasera nici dupa 18 ani, potrivit Adevarul.
Un text despre propria copilarie, publicat in 1992 de regretata cantareata intr-o revista pentru cei mici, dezvaluie timiditatea ei iesita din comun.
„Într-o zi de septembrie, in urma cu 18 ani, grupe de copii zgomotosi, chemati de clopotelul de la intrarea scolii generale nr. 6 din Ploiesti, navaleau in clasa luandu-si in primire cartile si caietele care asteptau frumos insirate pe banci. Printre copii, paseste in clasa I, o fetita slabuta ca un fir de floare, stinghera, timida, tacuta, putin speriata. Harmalaia din jur o face si mai tematoare: cum o sa se impace cu acesti copii, cu acesti „colegi” atat de galagiosi. 
Din aceste ganduri o scoate o anumita rumoare. De cateva minute, doamna profesoara striga catalogul, dar fetita – prinsa in gandurile ei – vede-aude totul ca prin vis. Copiii din jur, cand isi aud numele, se ridica si striga tare „Prezent!”. Unii mai raspund la cateva intrebari. Acum, doamna rosteste numele fetitei. Trebuie sa-l repete de cateva ori pana ea se trezeste, se ridica si spune „prezent!”.  
„Nu te-aud fetito! Tu n-ai limba? Raspunde, te rog, mai tare!”. Fetita repeta „prezent”, dar cu aceeasi voce sugrumata de timiditate. O timiditate de care stia ca nu va scapa niciodata, pentru ca s-a nascut si a crescut cu ea.
„Ehei, fata draga”, ii spune profesoara, „tu o sa ai mari probleme cu vocea asta, din pricina timiditatii tale…”
„Timida tacuta, putin speriata, stinghera, cu un fizic firav, ca un fir de floare. Asa o vedem pe Madalina Manole in primii ani de scoala. La aceea varsta frageda, vorbele profesoarei au avut un impact puternic asupra Madalinei. Poate atunci a inteles pentru prima data faptul ca timiditatea este un defect cu care va trebui sa lupte toata viata”, spune psihologul Ionut Ghiugan.


loading...

Adauga un comentariu