Magazin

Ce abilități și interese ai și ce ocupație ți se potrivește în această perioadă de mare incertitudine a anului 2020?

Publicat: 11 mai 2020

Te gândești la viitorul tău profesional și nu știi ce ocupație să alegi în acest an? Îți dorești o recalificare sau poate ai decis să-ți schimbi viața? Dacă nu ești sigur cu privire la ce job ți se potrivește, îți sugerăm să te gândești cu atenție la ceea ce este adecvat pentru tine, eventual să faci anumite teste de personalitate sau de carieră, doar așa ca o bază de reflexie și nu neapărat ca un lucru ce îți validează orientarea profesională. 

Cele mai bune teste care te pot ajuta să îți dai seama care este jobul ideal pentru tine. 

Pentru a-ți da seama ce tip de loc de muncă se potrivește personalității tale, îți sugerăm să faci Testul de personalitate a profesorului american John L. Holland de la Universitatea John Hopkins, cu privire la teoria potrivirii

John L. Holland a creat un test de aptitudine unic, prin care fiecare om poate să-și dea seama ce ocupație preferă, lucru ce îl poate ajuta în alegerea carierei. 

De asemenea, îți sugerăm să faci și testul ocupațional 41 Q, care are la bază modelul psihiatrului Carl Gustav Jung, cu privire la cei 4 indicatori de personalitate. Acest test cuprinde 41 de întrebări prin care vei descoperi ce profesii se potrivesc cu tipul tău de personalitate. 

Deși aceste teste se bazează pe cercetări științifice, totuși ele relevă doar o mică parte din știința comportamentului uman. Există și teste psihometrice ce examinează abilitățile de raționament și teste de carieră, pe care companiile le folosesc pentru a-și testa candidații. 

Oportunități de muncă ca model

Având în vedere această perioadă incertă, este de înțeles că poate deveni dificil să obții oportunități bune de muncă. Multe fete aleg lucrul ca manechină sau fotomodel, însă să devii model profesional într-o industrie competitivă nu este deloc ușor. Asta înseamnă să investești mult în profesia asta, chiar o durată de viață importantă, ceea ce nu este la îndemâna oricui. Și totuși, există fete care doresc asta, care aleg modalități prin care reușesc să facă ceva în acest sens. 

Pentru a deveni un model de succes care câștigă mai mult de 10.000 de dolari pe lună, nu este nevoie neapărat de recomandări, sau de experiență în industria modelelor online. Ambiția de a reuși în această activitate contează enorm, dar și faptul că ești o persoană pozitivă, comunicativă, frumoasă și dornică de a-și îndeplini obiectivele financiare are importanță. Orice fată începătoare ca model poate câștiga încredere în abilitățile ei și poate deveni o persoană seducătoare. 

Și în acest job ai nevoie de îndrumare, de o perioadă de pregătire pentru a deveni apreciată în industria modelelor online, însă cu siguranță cele mai bune sfaturi le vei putea primi într-un studio profesional.  

Studiourile care obțin titlul de Jasmin Certified Studio activează pe piața de videochat la nivel mondial. Această certificare prin insigna Jasmin arată profesionalismul echipei și succesul modelelor online, de webcam. Studiourile certificate cu acest rang au cel mai înalt nivel de calitate, performanță și servicii, sunt recunoscute ca fiind profesionale, de parteneri și site-urile web din întreaga lume. 

Titlul de la LiveJasmin, respectiv de la cel mai mare site de videochat din lume, este o garanție că locul de muncă se desfășoară într-un studio de top. Persoanele care doresc să primească îndrumare în cariera lor în timp, ar trebui să lucreze într-un asemenea studio profesional. Ideea este de a lucra într-un Jasmin Certified Studio, precum este NightProwl Galați. Asta garantează că acest studio este de încredere și îndeplinește cerințele logistice, tehnice de top.    

Un job online, pentru persoane cu abilități antreprenoriale

Dacă ești creativ și antreprenorial ai putea căuta multe alte oportunități interesante, cum ar fi să-ți deschizi un magazin online. Probabil știi deja că începutul este de cele mai multe ori anevoios, însă nu uita că acest tip de comerț electronic a crescut exploziv în ultimii ani. 

Dacă, mai demult, era chiar dificil să-ți creezi propriul magazin online, acum realitatea arată cu totul altfel. De câțiva ani, tinerii antreprenori apelează la o serie de platforme care luptă pentru dominarea pe piața globală online. Ei aleg diferite soluții de comerț electronic, oferite de tehnologia de astăzi, care sunt mai accesibile ca niciodată. 

Activitatea de videochat poate fi un start în viață, pentru  a strânge rapid bani, pe care apoi îi poți investi într-o afacere. Cei care au făcut deja asta, spun că este mai ușor și mai eficient de deschis un magazin web, decât un magazin fizic în oraș. Probleme pot să apară în ambele cazuri, de aceea trebuie anticipate înainte de a începe. 

Pentru a avea succesul garantat, este bine de cerut sfatul unor persoane care au experiență în acest domeniu – antreprenori care au deja propriile magazine online. Ideea este de a fi bine informat și de a defini un plan de afaceri bine lucrat, prin care să stabilești obiectivele și nevoile tale. Foarte important este să fii mereu în prim-plan, asta înseamnă să îmbrățișezi cele mai noi tendințe și soluții tehnice disponibile la ora actuală.  

 
Adauga un comentariu