News Flash:

Ce alimente sa nu mananci vara: Daca le consumi, iti pui viata in pericol

16 Iulie 2019
1334 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7352 RON (+0.0012)
USD: 4.2979 RON (+0.0176)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
fructe

Anotimpul cald este unul dintre cele mai asteptate, dar si cel mai pretentios si periculos. Iti poti risca viata in cazul in care consumi aceste alimente. Risti un atac cerebral, dar si un nedorit infarct. Desi pare o teorie greu de verificat, pe canicula, un ceai fierbinte racoreste mai bine decat un pahar cu suc in care ati pus cateva cuburi de gheata. Cu cat transpirati mai abundent, cu atat veti resimti mai putin efectele caniculei. Alimentele foarte reci consumate in perioadele caniculare pot avea efect daunator, intrucat determina contractia vaselor de sange. Nu doar ca va veti incalzi si mai mult, ci chiar puteti suferi un infarct sau un atac cerebral.

9 alimente pentru a ameliora gastrita

Profesorul Peter McNaughon, de la Universitatea Cambridge, desfiinteaza mitul bauturilor reci pe canicula. Explicatia specialistului este simpla: consumand bauturi calde sau fierbinti, nu faceti decat sa cresteti temperatura corpului. Nervii care se regasesc in cavitatea bucala si sistemul digestiv vor stimula creierul sa produca mai multa transpiratie, care prin evaporare, va produce racorirea corpului. „Apa se evapora foarte repede de pe piele, iar atunci corpul se raceste”, spune McNaughon, conform dw.com.

Desi oamenii se simt si mai infierbantati in momentul in care consuma bauturi sau alimente calde, „in momentul in care incep sa transpire, vor incepe sa se simta racoriti”, adauga si dr. Cristopher Gordon, expert in „termoreglare umana” la Universitatea din Sydney. Transpiratia este un proces vital pentru organism. In cazul in care acesta nu ar avea loc, in medii cu temperaturi foarte ridicate, atunci temperatura corpului ar creste periculos de mult, provocand atac cerebral si deces.

Acesta este motivul pentru care medicii recomanda ca, in loc sa alegeti un frappe cu gheata sau sucuri racoritoare, mai bine consumati un ceai cald sau mancare calda si foarte condimentata, care are acelasi efect de crestere a temperaturii interne. In plus, alimente iuti, precum ardeii chilli, contin o substanta numita capsaicina, care actioneaza asupra receptorilor nervosi din cavitatea bucala si din tractul digestiv si intensifica activitatea glandelor sudoripare.

Astfel se explica de ce poparele din zone cu clima calda, precum Asia sau America de Sud, obisnuiesc sa manance feluri de mancare iuti, condimentate, in locul asa-ziselor alimente racoritoare precum inghetata, pepene sau alte fructe zemoase. Alimentele reci, in schimb, provoaca o senzatie temporara de racorire, intrucat „cantitatea de lichid consumata este foarte mica raportat la greutatea corporala”. In plus, exista o limita de lichide pe care sa o puteti consuma zilnic, astfel incat functia rinichilor sa nu fie afectata.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

anotimpul cald risca viata
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2019 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :1.0196 (s) | 21 queries | Mysql time :0.897273 (s)