National

Ce amenzi s-au dat de 1 mai pentru gratarele ilegale

Publicat: 02 mai 2013
1

Comisarii Garzii Nationale de Mediu (GNM) care au facut miercuri controale privind organizarea picnicurilor de 1 Mai, in Bucuresti si Ilfov, au aplicat doar doua amenzi de cate 1.000 de lei, dand mai mult avertismente si informand cetatenii privind Legea picnicului.

In Capitala, o echipa de comisari ai GNM a fost in control in noua zone: Raul Colentina, parcurile Plumbuita, Cosmos, Tineretului, Drumul Taberei, Crangasi, IOR, Sebastian si Lacul Vacaresti, a declarat joi, comisarul Aurelian Parvu, care a facut parte din aceasta echipa, scrie Mediafax.

Dintre zonele controlate, doar in parcurile Tineretului si Crangasi sunt zone de picnic, care erau ocupate in proportie de 20-30 la suta. In afara acestor zone, in celelalte parcuri nu au fost gasiti oameni iesiti la picnic, a precizat Parvu.

Brandusa Orasanu, comisar al Garzii de Mediu Ilfov, a precizat ca, tot miercuri, au fost facute controale in zone din jurul Bucurestiului consacrate pentru picnicurile de 1 Mai: la Cernica, pe izlazul de langa strand, la Branesti, in padurea Pustnicu, si la Snagov.

In urma controalelor din Ilfov, comisarii Garzii de Mediu au aplicat doua amenzi de cate 1.000 de lei – cuantumul minim prevazut de lege pentru organizarea de activitati de picnic in afata zonelor special amenajate. Amenzile au fost date unor persoane care faceau gratar in padurea Pustnicu.

Tot in Ilfov, au fost gasite mai multe persoane iesite la picnic in zone neamenajate, care au primit avertismente sau le-au fost date extrase din Legea picnicului, intrucat nu facusera focul in padure, unii chiar neavand gratare, ci venisera cu mancarea la pachet, gata preparata.

Comentarii
  • ….la noi se pune intai caruta si dupa boii ! in loc sa amenajeze intai dupa care sa treaca la amenzi binenteles toate sunt cu cur.u in sus in tara,judetul,orasul asta .Niste prostalani si astia de la Garda de mediu,Jandarmi,etc … toata lumea la gratare si ei isi unplu frigiderele de carne macra mergand pe dealuri ….

Adauga un comentariu