Actualitate

Ce ar trebui sa stie cei care au geamuri termopan. Instalatorii nu va spun, dar trebuie sa faceti asta de doua ori pe an

Publicat: 16 aug. 2018

In urma cu mai multi ani, cei care aveau ferestre clasice din lemn lipeau geamurile cu diferite materiale pe timp de iarna. Insa odata cu aparitia ferestrelor termopan aceasta grija deja nu mai exista. Acum, locuinta este scutita de variatiile de temperaturi si nici praful nu patrunde in interior.

Insa instalatorii de geamuri termopan isi fac treaba repede, le monteaza si uita sa spuna proprietarilor despre doua lucruri importante.

In primul rand, toate detaliile mobile ale geamurilor trebuie sa fie unse in mod regulat. Acesta procedura trebuie sa fie efectuata cel putin o data pe an – puteti unge chiar cu ulei pentru automobil.

In al doilea rand, odata cu schimbarea anotimpurilor, geamurile trebuie schimbate in regim de iarna sau de vara.

Cum se regleaza geamurile termopan

Practic toate constructiile moderne pot fi reglate. Puteti verifica acest lucru daca priviti atent elementele speciale amplasate pe tocul lateral al ferestrei.

Daca exista orificii pentru surubelnita sau imbus, totodata exista niste bulbi pe rama deschiderii, atunci fereastra poate fi reglata in regim de vara sau de iarna. Totusi, este binevenit ca acest lucru sa fie precizat de instalatori.

Pentru a schimba regimul ferestrelor trebuie doar sa reglati bulbii in regimul necesar cu ajutorul instrumentelor speciale pe rama de deschidere.

Daca bulbii se afla mereu in regim de iarna adica in presiune ridicata, atunci acest lucru creeaza o presiune prea mare pe cauciucul de izolare si acesta se deterioreaza mai repede. Este foarte simplu de verificat presiunea ferestrei. Introduceti o foaie de hartie intre deschidere si toc, inchideti manerul si trageti hartia. Daca o puteti scoate usor, atunci fereastra este in regim de vara.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit