Gadgeturi

Ce are in plus noul iPad fata de concurenta reprezentata de tabletele Android?

Publicat: 08 mart. 2012
5

Sunt cateva elemente ce vor individualiza mereu oferta Apple in nisa tabletelor fata de concurenta.

Observati ca nu au facut pasul spre un procesor quad-core ci au preferat sa upgradeze vechiul procesor cu un GPU mai puternic, nu le-a pasat nici de greutate sau grosime si noul iPad este putin mai gros si mai greu decat vechea generatie. Impresioneaza prin retina display, camera de 5 Megapixeli care cu siguranta va face fotografii decente, au portat aici tehnologia de pe iPhone 4S, doar senzorul nu mai este de 8 Megapixeli ci de 5 Megapixeli.

Mereu iPad va iesi in evidenta prin:

1. Numarul de aplicatii optimizate pentru tableta

Acum se pot lauda cu peste 200.000 de aplicatii pentru iPad si iPad 2, iar la noul iPad au lucrat de aproape cu cei care dezvolta aplicatii si o serie de titluri apar in viitorul apropiat. Nu a fost lansare de iPad fara sa apara un dezvoltator de aplicatii sau fara sa fie scoase in fata o serie de aplicatii noi sau imbunatatite. Aseara a fost randul iPhoto, Garage Band, iWork, iMovie.

2. Piata de desfacere si un pret decent

iPad & iPad 2 s-au vandut in milioane de unitati. iPad 2 s-a vandut in 16 milioane doar in Q4 2011. Este o valoare impresionanta. Succesul se transpune in posibilitatea de a negocia un pret bun cu furnizorul de echipament, acesta castiga datorita volumului impresionant. Nu a contat ce specificatii au fost aduse, dar niciodata iPad nu a fost pozitionat sus ca si pret. A incercat Motorola cu Zoom si a fost un mare fail. Observati ca si noul iPad cu retina display, GPU mai bun, iOS 5.1, camera de 5 Megapixeli nu va costa cu mult peste cat este iPad 2 acum in magazine. Incepe de la 499 dolari – versiunea de 16 GB Wi-Fi.

3. Simplitate in design, dar si in sistemul de operare

Un punct forte pentru Apple care nu complica experienta oferita de produsele sale. iPad este adoptat foarte repde de catre un copil sau de catre un om in varsta cu minime valente tech.

Farmecul Android este dat de posibilitatea de a face cat mai multe cu tableta ta, de a pune un ROM customizat cand te plictisesti de interfata, instalezi aplicatii din diferite magazine s.a.m.d. S-au lansat peste 100 de tablete Android, dar niciuna dintre ele nu a avut macar 10% din succesul iPad. Sa fi fost vreo tableta, un model de sine statator si nu o gama care sa fi fost vandut in 1.6 milioane in Q4 2011 cand Apple atingea 16 milioane?

4. Evolutie si nu revolutie

Observati cum de la o generatie la alta sunt aduse elemente cheie pe care se poate miza in cadrul departamentului de marketing in campaniile ce vor precede intrarea produsului in piata. De data aceasta avem: retina display, GPU mai bun, camera foto de 5 Megapixeli si filmare la 1080p, aplicatii noi, jocuri aflate in faza de dezvoltare. In cadrul Android este o adevarata aglomeratie. Fiecare producator doreste sa aiba tableta cea mai slim, cel mai puternic procesor, cea mai noua varianta de Android, cea mai smechera camera foto cu numar cat mai mare de megapixeli, spatiu de stocare, design atipic. Nu se trage tare si pentru jocuri, aplicatii, etc.

Adauga un comentariu