Sport

Ce are Ziua de Iasi cu primarul Simirad

Publicat: 18 iul. 1999

Primarul Iasului, Constantin Simirad, a facut publica intentia de a ne da in judecata, motivele acestuia fiind, declara domnia sa, campania denigratoare de presa al carei subiect este de citeva luni.
Om simpatic in particular, Constantin Simirad ocupa, din nefericire si pentru noi si pentru el, functia de primar al Iasului. In aceasta calitate, deciziile sale se rasfring direct asupra tuturor iesenilor. De calitatea acestora, ca si de rezultatele lor, depindem cu totii. Adica faptele vorbesc, mai putin intentiile, vorbele sau promisiunile.
Si iata care este starea de fapt a orasului, stare de fapt care este argumentul nostru in disputa cu primarul Simirad, si pentru reflectarea careia primarul vrea sa ne dea in judecata. Facem precizarea ca nu avem nimic cu primarul Simirad, ci cu actiunile acestuia.
In primul rind, prin actiunile sale, primarul Simirad a indepartat efectiv investitorii (unul din cei mai importanti ajungind astfel in Bacau), si blocheaza dezvoltarea initiativei private. Vinzarea spatiilor comerciale este un exemplu elocvent: preturile enorme si nejustificate cerute de municipalitate firmelor care-si desfasoara activitatea in spatiile inchiriate de la Primarie sint de natura sa omoare initiativa privata si sa sufoce mediul privat de afaceri iesean. Primarul declara ca el nu are nici o atributie in vinzarea spatiilor comerciale, ci Consiliul Local; or, marea majoritate a observatorilor activitatii CLM sint de acord ca activitatea consiliului este influentata in mare masura de primarul Simirad.
Un al doilea exemplu este activitatea regiilor autonome iesene. La RATC, reducerea subventiilor, votata de CLM a determinat o crestere alarmanta a numarului accidentelor (fara ca primarul sa incerce macar sa sugereze consilierilor alte cifre) si cresterea tarifelor. Pentru alta regie, RA Termoficare, situatia este critica.
Un al treilea exemplu este fotbalul iesean: planul consilerului Carlan (alocarea a 2 la suta din bugetul CLM pentru salvarea clubului iesean) fost discutat – si respins – in conditii care l-au facut pe Carlan sa paraseasca sala de sedinte. Si nu este prima oara cind un consilier local este tratat sub demnitatea si respectul care trebuie acordate oricarui om.
Alte exemple urbea le ofera din plin: cresterea alarmanta a infractionalitatii (violurile bestiale, furturile, cersetorii sau prostituatele fiind doar cite borne ale „Iasului cultural” cu care ne mindrim si pe care gardienii publici din subordinea Primariei il patruleaza fara succes), colectia de gropi inconjurate de putin asfalt care sint strazile iesene (si avem dovezi destule ale eficientei serviciilor de specialitate a Primariei), lipsa cruna de spatii locative (mii de cereri adresate Primariei, care nu poate aloca bani pentru finalizarea celor incepute anii precedenti), obiective culturale ale aceluiasi oras cultural lasate in paragina (Teatrul de vara, de exemplu, sau veritabilul WC public amplasat la kilometrul zero al Iasului – este vorba de ruinele istorice de pe bulevardul Sefan cel Mare, de care ar trebui sa se ocupe nu stiu ce comisie din – ati ghicit – Primarie), copii strazii sau orfanii pentru care nu sint bani (in timp ce alte fonduri consistente curg spre alte obiective), ciinii vagabonzi si multe altele ar trebui sa dea de gindit.
Lista este lunga, si noi nu facem altceva decit sa aratam cetatenilor unde traiesc si cum sint condusi.

Ziua de Iasiloading...

Adauga un comentariu