National

Ce ascunde Emil Boc

Publicat: 06 aug. 2014
1

Corpul de control al Guvernului a fost trimis sa verifice modul in care s-au folosit banii publici la contructia Cluj Arena. Actiunea dispusa de premier le-a mirosit a comanda politica si a miscare electorala celor de la CJ Cluj (controlat de PNL si PDL) si ca atare au blocat controlul de la Bucuresti, scrie stiripesurse.ro.

Presedintele interimar al CJ Cluj, Mihai Seplecan, a trimis azi o adresa catre Guvernul Romaniei, prin care solicita suspendarea verificarilor efectuate de Corpul de Control al premierului la Stadionul Cluj Arena pe motiv ca nu se precizeaza clar cu ce drept se fac verificarile.

Citeste si EMIL BOC, declaratie de avere: economii de peste 50.000 de lei, in 2013, in depozite

„Pana la lamurirea tuturor aspectelor, solicitam dispunerea suspendarii actiunii de control, urmand a ne rezerva dreptul de a nu mai comunica documentele si informatiile solicitate de catre membrii echipei de control, in cazul in care nu se va da curs solicitarii transmise”, a declarat Mihai Seplecan potrivit voceatransilvaniei.ro

Reprezentantii CJ Cluj explica, intr-un comunicat de presa, care au fost morivele care au stat la baza adresei trimise Guvernului.

Citeste si Dosar penal in cazul angajarii a doi consilieri ai lui Emil Boc la ROMATSA

„In adresa transmisa Guvernului s-a solicitat comunicarea temeiurilor de drept in baza caruia se desfasoara actiunea de control, avand in vedere faptul ca in Ordinul nr.108/28.07.2014 emis de Seful Corpului de control al primului-ministru se invoca numai prevederile art. II pct 1 lit g) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.2/2010 privind unele masuri pentru organizarea si functionarea aparatului de lucru al Guvernului si, pentru modificarea unor acte, cu modificarile ulterioare. Astfel, in acest articol sunt enumerate toate entitatile publice a caror activitate poate fi controlata de catre Corpul de control al primului-ministru, printre acestea nefiind enumerate si autoritatile administratiei publice locale, ci doar institutiile publice subordonate acestora, cu respectarea dispozitiilor legale privind regimul general al autonomiei locale”, se arata in comunicatul de presa trimis de CJ Cluj potrivit voceatransilvaniei.ro

Citeste si Guvern: Romatsa a angajat ca experti, in 2011, doi consilieri ai lui Boc, din care unul era sofer

Corpul de Control al premierului a ajuns marti la Cluj, unde a inceput o serie de verificari pentru a vedea cum s-au cheltuit banii alocati pentru constructia stadionului Cluj Arena.

Adauga un comentariu