Mama si copilul

Ce ascunde lacrimarea excesiva la copii

Publicat: 16 mai 2011
7

Daca unul sau ambii ochi ai copilului lacrimeaza prea mult, mergeti de urgenta la medic. Acest simptom poate semnala boli grave precum glaucomul congenital sau cancerul. Iata ce poate ascunde lacrimarea excesiva la copii:

1. Infectii virale sau bacteriene
In acest caz, lacrimile sunt tulburi si abundente

2. Obstructia canalelor lacrimare
Daca vorbim de un sugar, lacrimarea excesiva indica prezenta unui obstacol la nivelul canalelor lacrimale. Copiii se nasc cu aceste canale neperforate, iar in primele zile dupa nastere in membrane apar in mod spontan orificii. Astfel, dupa ce lacrimile umecteaza ochii, se scurg in nas, fara sa fie vizibile. Acest fenomen nu se intampla in mod natural la 20-30% dintre copii.

Tratamentul este extrem de simplu: specialistul oftalmolog perforeaza mecanic aceste puncte lacrimale. Procedura nu este dureroasa, dar poate necesita sedarea micului pacient.

3. Glaucom congenital
Lacrimarea excesiva poate anunta si un glaucom congenital. Acesta este insotit de cresterea presiunii intraoculare. Medicii recomanda masurarea tensiunii intraoculare de la cea mai frageda varsta.

4. Retinoblastomul
Daca unul dintre ochi deviaza, se impune un control oftalmologic amanuntit, pentru ca in copilarie poate aparea o tumoare specifica – retinoblastomul.

Adauga un comentariu