Coronavirus

Ce au descoperit medicii în sângele italienilor din zona roșie a coronavirusului. Ar putea fi elementul lipsă din lupta pentru un tratament împotriva COVID-19

Publicat: 04 apr. 2020

Sângele unor donatori dintr-una dintre zonele roșii ale pandemiei de coronavirus ar putea fi elementul lipsă din lupta pentru un tratament împotriva COVID-19.

„Oamenii din Castiglione D’Adda sunt studiu de caz! 70% din cei care au venit să doneze sânge aveau anticorpi anti-coronavirus. Toți asimptomatici. Plasma lor ar putea fi soluția”, spun medicii.

Când au cerut ajutorul locuitorilor din Castiglione D’Adda, una dintre localitățile în fosta zonă roșie a focarului italian de coronavirus, Lodi, pentru o acțiune de donare de sânge, cadrele medicale se așteptau să descopere câteva cazuri de oameni infectați cu COVID-19.

Însă rezultatul testelor a depășit orice așteptare: din cei 60 de voluntari, 40 au fost depistați pozitiv cu coronavirus.

Toți erau asimptomatici. Au intrat în contact cu virusul, l-au luat, nu au dezvoltat probleme medicale, dar și-au format anticorpi împotriva lui. Niciunul nu a fost luat în vreo evidență oficială.

Chinezii au început să analizeze anticorpi din sângele prelevat de la pacienţii vindecaţi de COVID-19
O echipă de oameni de ştiinţă din China a anunţat că a izolat mai mulţi anticorpi pe care îi consideră „extrem de eficienţi” la blocarea capacităţii noului coronavirus de a pătrunde în celule şi care ar putea fi de folos la tratarea sau prevenirea COVID-19, informează Reuters.

Cercetătorii din China spun că testele pe oameni ar putea începe peste șase luni.
Adauga un comentariu