National

Ce autostrazi vor fi gata in 2012

Publicat: 04 ian. 2012
1
Cea mai asteptata inaugurare a anului este cea a tronsonului Bucuresti-Ploiesti a carui constructie a inceput in urma cu cinci ani si unde lucreaza „regii” romani ai asfaltului. 
In urma deschiderii circulatiei pe mai multe tronsoane in 2011, Romania a ajuns la 370 kilometri de autostrada. Cateva zeci de kilometri ar urma sa li se adauge in acest an.
De departe cel mai asteptat eveniment al acestui an in domeniul infrastructurii este finalizarea autostrazii Bucuresti-Ploiesti, cu o lungime de 62 de kilometri, inceputa inca din 2007-2008. In acest an vor continua lucrarile la tronsoanele Coridorului IV Pan-European, care se intinde de la Nadlac la Constanta, unde mare parte din contracte au fost deja atribuite.
Potrivit informatiilor prezentate de Ministerul Transporturilor, in anul care tocmai s-a incheiat au fost finalizati 58 de kilometri de autostrada, iar in prezent se afla in executie 434 de kilometri. Alte proiecte, totalizand 136 de kilometri, sunt fie in curs de semnare a contractelor, fie in faza de licitare. Institutia condusa de Anca Boagiu considera ca in 2013 reteaua de autostrazi a Romaniei va ajunge la 550 de kilometri.
Bucuresti-Ploiesti, gata in octombrie
Firmele „regilor asfaltului”, Costel Casuneanu si Dan Besciu, trebuie sa finalizeze lucrarile pe cele doua sectiuni pe care le au in lucru de pe tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti, pana la finalul lunii iunie. Din aceasta sectiune s-au incheiat lucrarile pe circa 14 kilometri, unde a lucrat Spedition UMB, firma controlata de omul de afaceri bacauan Dorinel Umbrarescu.
Adauga un comentariu