Frumusete

Ce bijuterii cu pietre sa porti, in functie de puterile lor

Publicat: 02 feb. 2017

Tendintele aduc pietrele in prim plan aproape in fiecare nou sezon. Intens colorate sau nu, pretioase sau nu, voluminoase sau nu, sunt purtate si apreciate de majoritatea femeilor care iubesc accesoriile.

Dincolo de rolul lor estetic, in multe culturi sunt considerate magice, devenind talismane cu puteri vindecatoare, intruparea zeilor pe pamant sau sufletele celor trecuti in lumea de dincolo. Pietrele pot fi purtate dispuse pe accesorii din metale pretioase, precum bratari placate cu aur sau cercei placati cu aur.

Dar care este semnificatia lor si ce roca ar trebui sa alegi in functie de puterea ei?

Quartzul roz – piatra iubirii. Purtat in zona chakrei inimii, emite vibratii pentru iubire neconditionata, veselie, caldura si vindecare sau bucuria de a trai. Numita si „piatra zeitei Venus”, este asociata cu noile inceputuri in relatii, aducatoare de fericire si fidelitate.

Acvamarinul – curaj si protectie. O piatra plina de lumina, care calmeaza durerile fizice, dar si furia sau mania. Mai mult decat atat, acvamarinul le incurajeaza pe femei sa isi exprime sentimentele si sa aiba incredere in feminitatea lor.

Ametistul – piatra pacii si rezistentei. Recunoscuta ca un simbol al spiritualitatii si numita si „piatra episcopilor”, ametistul te ajuta sa intri mai usor in starea de meditatie, sa te concentrezi sau sa dormi mai bine.

Quartzul clar sau incolor – piatra puterii. Iti va aduce protectie, inspiratie, armonie in suflet, imaginatie, sanatate. Este, de asemenea, o piatra utila in timpul meditatiei. Se recomanda purtarea ei cu varful in jos, daca piatra are o forma ascutita.

Carnelianul – pasiune si sexualitate. Stimuleaza iubrea pasionala, curajul de a lua decizii si il face pe cel care o poarta sa fie vesel si binedispus. Important pentru comunicarea interumana, atat verbal, cat si fizica. Stimuleaza energiile pozitive in corp.

Asamblarea fiecarei pietre si asocierea cu un metal pretios tine de maiestria fiecarui bijutier, care poate crea, de la o bucata mica de roca, o opera de arta. In multe familii, accesoriile se predau din generatie in generatie, fiind purtate sute de ani. Un aspect deosebit il au si colectiile Mariana spirit of design, care apeleaza la frumusetea naturala a pietrelor, evidentiata in bijuterii destinate lor si apreciate de femei din lumea intreaga.

sursa: ziare.com 
Adauga un comentariu