Diverse

Ce boala ascunde pofta de ciocolata

Publicat: 11 ian. 2017
2

Ciocolata este unul dintre cele mai populare deserturi, prin urmare nu este de mirare daca multi oameni simt nevoie sa o manance constant. Aceasta pofta poate ascunde insa si o afectiune serioasa.

Anbioticele, anticonceptionalele, dar si un consum sporit de alimente procesate pot cauza o deficienta de magneziu in organism. Chiar si oamenii care consuma multe fructe si legume pot avea lipsa de magneziu, pentru ca aceste alimente au foarte multe pesticide care absorb nutrientii importanti. De asemenea, multe femei simt nevoia sa manance ciocolata mai ales cand sunt la menstruatie, aceasta pofta aparent fireasca ascunzand o lipsa de magneziu.

Ciocolata este, de altfel, una dintre cele mai bogate surse de magneziu, 30 de grame avand aproximativ 41 de mg de magneziu. Daca simti ca ai nevoie de acest nutrient, mai poti include in alimentatie legumele cu frunze verzi, semintele, mai ales cele de dovleac si de in, nucile, fasolea, pestele si bananele. Smochinele, capsunii, grepfrutul sau avocado au, de asemenea, mult magneziu.

Simptomele lipsei de magneziu pot include o stare de slabiciune, crampe musculare sau anxietate. Hipertensiunea arteriala, problemele de memorie, confuzia si dificultatile de inghitire sunt, de asemenea, semne ca ai nevoie de acest nutrient.

sursa

Adauga un comentariu