Magazin

Ce boala previne fumatul

Publicat: 26 nov. 2013
1

Multa lume sustine ca aproape toate viciile au si o parte pozitiva. Spre exemplu, se stie deja ca alcoolul si cafeaua, consumate in cantitati moderate, chiar au un efect benefic asupra organismului.

Exista insa o parere unanima referitoare la faptul ca fumatul nu aduce decat rau. Iata ca, spre uimirea tuturor, un jurnalist a descoperit cu stupoare ca acest obicei considerat nociv poate preveni o boala.

Jerermy Wilson si-a dat seama de acest lucru atunci cand a realizat ca are primele simptome ale unei afectiuni numita colita ulcerativa, potrivit obiectiv.info.

Dupa ce a primit diagnosticul de la medic, jurnalistul a inceput sa se documenteze. A aflat in cele din urma un lucru cu adevarat socant: faptul ca fumatul poate preveni aparitia bolii si poate chiar trata simptomele acesteia.

„Inca din anii ’80, colita ulcerativa a fost catalogata drept o boala a nefumatorilor, iar de atunci aceste informatii au fost confirmate. Nimeni nu-ti spune insa asta pe spatele unui pachet de tigari”, scrie Jeremy Wilson.
Adauga un comentariu