Magazin

Ce cadou a primit Ilie Nastase de Mos Nicolae: „Nu ma asteptam”

Publicat: 06 dec. 2018
1

Tenismanul Ilie Nastase a declarat joi, la Buzau, ca Mos Nicolae nu i-a adus nuiaua, ci doar titlul de Cetatean de onoare, care este 'o distinctie care merge la inima'.

'Nuiaua nu mi-a adus-o Mos Nicolae, doar titlul de Cetatean de onoare, care este cel mai frumos, dar o distinctie care se duce la inima, un frumos cadou de Mos Nicolae si mi s-a promis ca un club de tenis din Buzau imi va purta numele', a declarat Nastase, dupa ce i s-a conferit titlul de cetatean de onoare al judetului Buzau.

Acesta a rememorat ca tatal sau 'a fost politistul Bancii Nationale de la Ramnicu Sarat, intai l-au mutat la Soroca si, in 1946, guvernatorul Bancii Nationale l-a dus la Bucuresti'.

'Eu m-am nascut pe Progresul (strada -n.r.), unde locuiam. Primul covrig de Buzau l-am mancat la varsta de patru ani, la Ramnicu Sarat, dupa care am venit mai rar, o data am mers cu Arsinel in satul Salcioara de langa Ramnicu Sarat, unde strabunicul a fost primar', a mai spus Ilie Nastase.

Ilie Nastase a mai primit distinctia de cetatean de onoare in alte doua localitati, Craiova si Bucuresti

'Nu ma asteptam, dar este o distinctie care se duce la inima si este frumos cand cineva se gandeste si la tine, nu numai ca jucator de tenis. Este o distinctie, dar acum sa vedem si care sunt drepturile! Trec mereu prin Buzau, acum va trebui si sa ma opresc, la Buzau am primit al treilea titlu de Cetatean de onoare, dupa Craiova si Bucuresti', a mai spus Ilie Nastase.

La randul sau, initiatorul acestui proiect, presedintele CJ Buzau, Petre Emanoil Neagu, a declarat ca 'marele Ilie Nastase a fost cel mai important ambasador al tarii noastre peste hotare intr-o perioada tulbure, cum putine tari se pot mandri, el este un simbol pentru generatia mea si asa trebuie sa ramana pentru viitoarele generatii'.

Tenismanul Ilie Nastase si presedintele clubului Steaua, Valeriu Argaseala, au primit joi distinctia de cetatean de onoare a judetului Buzau. Tatal tenismanului Ilie Nastase, Gheorghe Nastase, s-a nascut la Ramnicu Sarat, iar Valeriu Argaseala s-a nascut in comuna buzoiana Beceni si a efectuat studiile liceale la Buzau. 

Adauga un comentariu