Boli si tratamente

Ce cauze ascunse pot avea durerile de stomac

Publicat: 19 iul. 2017
7

O simpla indigestie sau o balonare mai serioasa ne poate provoca dureri de stomac. Iar in aceste situatii nu este cazul sa ne alarmam. Dar, de multe ori durerea de stomac poate avea cauze mai grave , care necesita prezenta urgenta la medic. Iata cateva dintre cauzele ascunse care stau in spatele durerilor de stomac:

Anxietatea
Daca ai observat ca stomacul scoate un zgomot intermitent cand esti stresata,este posibil sa fie din cauza anxietatii. În situatii de stres,modificarile fiziologice si endocrine care au loc pot cauza disconfort digestiv si pot da nastere unor simptome neplacute,cum sunt crampele stomacale,diaree si dureri de stomac.

Gasteroenterita
Daca te-ai deranjat la stomac la o zi dupa ce-ai mancat mancare gatita de la comerciantii ambulanti,este posibil sa suferi de gastroenterita. Aceasta afectiune,cunoscuta si sub denumirea de „gripa stomacului”,este cauzata de un virus foarte contagios,numit norovirus,dar se poate declansa si în urma unor infectii bacteriene si parazitare.

Ai dureri de stomac? Iata ce trebuie sa mananci

Intoxicatie alimentara
Cand esti deranjat la stomac si mai ai si crampe severe,febra si frisoane,atunci este posibil sa suferi de o intoxicatie alimentara,cauzata de infectia cu bacterii,cum sunt E. coli si Salmonella.

Ulcer peptic
O cauza mai periculoasa a stomacului deranjat este ulcerul gastric. Un sentiment general de plenitudine,incapacitatea de a consuma mai multe lichide,dureri de stomac,scaune închise la culoare si varsaturi ar putea indica infectia cu Helicobacter pylori,alcool sau chiar din cauza suprasolicitarii anumitor medicamente. Ulcerele peptice pot necesita uneori spitalizare.

Sindromul de colon iritabil
Afectiunile stomacului care,de obicei,nu au o cauza cunoscuta si se declanseaza în principal în urma unei anumite diete ar putea fi din cauza sindromului de colon iritabil. În afara de diaree si dureri de stomac,ai putea suferi,de asemenea,de balonare,flatulenta si constipatie.

Indigestie
Dispepsia este o problema destul de comuna de care multi oameni sufera. Se dezvolta în principal din cauza functionarii precare a organelor intestinale,cum sunt colonul,intestinul subtire,stomacul si vezica biliara.

Adauga un comentariu