Magazin

Ce ceas ți se potrivește în funcție de personalitatea ta?

Publicat: 26 oct. 2020

Ceasurile de damă pot fi de tip sport, elegante, romantice sau foarte sofisticate, dar un lucru este cert: ceasurile au devenit un accesoriu favorit în orice sezon, deci merită să investești în unul de calitate. Cumpărarea unui ceas nou ne poate da bătăi de cap, deoarece oferta este mai mult decât abundentă.

Cum poți găsi ceasul perfect, care să fie nu doar frumos și trendy, dar să facă față și trecerii timpului, adică să rămână tot timpul „la modă”?

Pentru a alege cel mai potrivit ceas, ne ghidăm după câteva criterii esențiale, pe urmă ne uităm care sunt cele mai recomandate mărci de pe piață.

Un ceas trebuie purtat în armonie cu bijuteriile preferate

În trecut, în rândul ceasurilor de damă găseam niște modele care nu se deosebeau foarte mult de modelele bărbătești, doar aveau alte dimensiuni, și niște detalii sclipitoare. Acum ceasurile de damă arată cu totul altfel. Femeile din ziua de azi se bucură de modele realizate special pentru ele.

Din fericire, există din ce în ce mai multe femei în lumea modei, dar și în lumea ceasurilor, care creează niște modele de ceasuri deosebite, pentru toate gusturile. Oferta este în continuă creștere, cu atât este mai greu să alegem modelul potrivit. Urmând sfaturile specialiștilor, găsim ceasul cel mai potrivit personalității și stilului nostru, pe care îl putem purta în fiecare zi.

Poate nu te-ai gândit până acum, cât de important este să definești stilul ceasului pe care vrei să-l cumperi. Sunt foarte importante formele: forma rotundă este cel mai des întâlnită în lumea ceasurilor, în schimb, cadranul dreptunghiular denotă eleganță și exuberanță. Modelele mai speciale se potrivesc stilului mai boem, jucăuș, excentric. Femeile care fac în mod regulat mișcare, probabil vor alege un stil mai sportiv, caracterizat prin cifre mai mari. Ceasurile de damă delicate, decorate cu pietricele sau cristale se potrivesc stilului elegant, ultrafeminin.

Contează foarte mult și mărimea! Dimensiunea încheieturii mâinii este, de asemenea importantă, mărimea medie la femei este între 12 și 17 centimetri. Pentru o mână subțire este recomandat un cadran de ceas cu un diametru de 22 până la 28 mm, iar pentru femeile cu încheietura mâinii mai groasă, este mai potrivit un cadran mai mare.

Aur, argint sau altceva?

Pentru utilizarea de zi cu zi, este recomandat să alegi un ceas, care poate fi combinat la diverse ținute cu majoritatea accesoriilor si bijuteriilor tale. Dacă porți mai ales auriu, poți să alegi un ceas auriu, dacă porți în schimb argint, ceasul argintiu va fi preferatul tău. În zilele noastre este la modă să combini argintul cu aurul, dar trebuie luat în considerare faptul că această tendință nu va dura la nesfârșit. Oțelul inoxidabil este folosit mult la ceasurile masculine, în timp ce ceasurile din ceramică sunt deosebit de practice, nu se zgârie ușor și au un aspect plăcut.

Cureaua ceasului clasică de piele se asortează cu o ținută casual, iar ceasul de damă cu curea din metal se potrivește la ocazii speciale. O curea subțire se potrivește de minune pentru o persoană delicată, grațioasă, iar una mai groasă  pentru o femeie vibrantă, energică.

Când vine vorba de culorile ceasurilor, culoarea argintie și bejul sunt cel mai des întâlnite culori, sunt clasice. Dacă totuși alegi unul colorat, să te gândești mai întâi la culorile din garderoba ta, să se asorteze cu culorile cel mai des întâlnite.

Nu în ultimul rând să te gândești, ce fel de mecanism preferi: mecanismul ceasurilor poate fi mecanic sau quartz. Mecanismele tradiționale au un angrenaj complex din roți dințate, nu sunt deloc ușor de produs, este apanajul ceasurilor de lux. Aceste mecanisme denotă stil, rafinament și eleganță, și prețul lor va fi pe măsură. Mecanismele quartz sunt mecanisme de precizie, care funcționează cu baterie, cel mai des întâlnit la ceasurile moderne.

Niciunul dintre sfaturile menționate mai sus nu are importanță dacă ceasul ales de tine nu are stil și nu se potrivește personalității tale. Asigură-te că alegi ceasul perfect, care este mereu în armonie cu stilul și personalitatea ta! Găsești nenumărate opțiuni în magazinul web de ceasuri pentru femei.

 

 

 

Adauga un comentariu