Stiri Turism

Ce compensatii ar putea primi pasagerii de pe „al doilea Titanic”

Publicat: 28 ian. 2012
9

Compania Costa Cruises, care detine vasul de croaziera naufragiat Costa Concordia, a semnat un acord cu mai multe grupuri de consumatori, care prevede oferirea a cate 11.000 de euro fiecaruia din cei peste 3.000 de pasageri, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Intelegerea are ca scop evitarea de catre companie a unor viitoare litigii cu pasagerii vasului, naufragiat la 13 ianuarie in apropierea insulei italiene Giglio.

Compania va plati 11.000 de euro pentru obiecte pierdute si traume psihologice fiecarui pasager care nu a fost ranit. In plus, costul croazierei si ale transportului vor fi acoperite. Costa Cruises va negocia individual cu fiecare pasager ranit in timpul evacuarii vasului de croaziera.

Cei care accepta acordul renunta la deschiderea de litigii impotriva companiei. Copiii vor primi aceeasi suma ca adultii, iar pasagerii vor fi platiti in termen de o saptamana de la acceptarea ofertei.

Grupul de consumatori Codacons, care nu a semnat intelegerea, a recomandat ca pasagerii sa nu accepte intelegerea si le-a cerut sa consulte specialisti pentru eventuale traume psihologice cauzate de naufragiu, potrivit pretsedintelui organizatiei, Carlo Rienzi.

Codacons intentioneaza sa intenteze un proces colectiv la Miami impotriva companiei-mama a Costa Cruises, Carnival Plc, in care sa ceara 125.000 de euro pentru fiecare pasager.

Bilantul naufragiului vasului de croaziera a ajuns la 16 morti, dar echipele de interventie cauta in continuare corpurile persoanelor date disparute.

De asemenea, si compania Costa Cruises care opera vasul de croaziera Concordia, implicat in naufragiul de pe 14 ianuarie din apropiere de insula italiana Giglio, ar putea primi de la companiile de asigurari despagubiri de pana 1 miliard de dolari.

Adauga un comentariu