Curiozitati

Ce contin, de fapt, micii romanesti. Mai mananci asa ceva?

Publicat: 17 mai 2019
9

Un mititel cu paine alba si mustar este un simbol al romanilor. Si turistii straini au curiozitatea de incerca mici. Insa, ce contine cu adevarat carnea de mici?

Asociatia Pro Consumatori (APC) a achizitionat din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri) din Romania 25 tipuri de mititei, 34 tipuri de mustar si 52 tipuri de paine, in vederea realizarii unui studiu prin care sa atraga atentia in ceea ce priveste continutul acestor produse si potentialele efecte asupra sanatatii consumatorilor.

Etichetele nu sunt clare la toate produsele, carnea de mici contine arome (chiar arome de fum), monoglutamatul de sodiu este prezent la unele tipuri de carne, la fel si acidul citric.

Iata concluziile studiului care priveste

La 3 din 10 mititei nu se specifica continutul de carne pe eticheta!

4 din 10 mititei contin arome!

3 din 10 mititei contin carmin!

2 din 10 mititei contin aroma de fum!

2 din 10 mititei contin monoglutamat de sodiu!

Unul din 10 mititei contine acid citric!

Ce ingrediente contine mustarul analizat?

Nici la mustar etichetele nu arata roz. Sau natural in cazul de fata. Iata concluziile experitilor in alimentatie in ceea ce priveste mustarul din comert

La 9 din 10 tipuri de mustar apa este principalul ingredient!

4 din 10 tipuri de mustar contin faina de grau!

3 din 10 tipuri de mustar contin guma xantan!

2 din 10 tipuri de mustar contin amidon!

2 din 10 tipuri de mustar contin zaharina!

2 din 10 tipuri de mustar contin arome!

2 din 10 tipuri de mustar contin acid citric!
 





Adauga un comentariu