Casa si gradina

Ce culori trebuie sa eviti cand zugravesti

Publicat: 23 mart. 2010

Incet-incet soseste primavara si, odata cu ea, vremea curateniei generale si a zugravelilor.

Primul pas in redecorarea casei este alegerea unei alte culori pentru peretii camerelor. Pentru a-ti fi mai usor, ne-am gandit sa-ti dam cateva sugestii privind culori pe care nu este recomandabil sa le alegi.

Negru
Negru este mereu in trend in moda vestimentara, in piesele de mobilier, chiar si in instrumentarul de bucatarie si pardoseli. Dar nu pune vopsea sau tapet negru pe pereti, oricat de mult ti-ar placea aceasta culoare. Poti, in schimb, sa folosesti aceasta culoare la accesorii, cum ar fi rame de tablouri sau cadrele usilor. Daca totusi iti doresti o culoare inchisa pe perete, mergi pe o nuanta mai intunecata de maro, care e mai putin agresiva si nu e deloc… deprimanta.

Verde
Evita in special nuantele inchise. Nuantele placute de verde sunt foarte greu de obtinut, iar variatia de lumina dintre noapte si zi poate transforma casa dintr-un loc placut si intim intr-un spatiu cu aer de depozit construit in graba si vopsit cu ce s-a gasit. Mai mult, gandeste-te cam cu ce culoare de mobilier ai putea asorta un perete verde? Greu, nu-i asa?

Auriu sau argintiu
Desi galbenul, in orice nuanta (mai putin cele electrice) este una dintre alegerile inspirate cand vine vorba de pereti, auriul este o alta culoare pe care e bine s-o folosesti la altceva. Pe langa faptul ca e destul de greu de obtinut, stralucirea acesteia face ca in lumina artificiala sa scoata in evidenta absolut toate defectiunile peretelui, accentuandu-le.

Cărămiziu
Aici vorbim despre un aparent paradox: culoarea naturală a cărămizilor arată foarte bine, dar vopseaua cărămizie este un coşmar pe perete. In general, culorile pretenţioase, compuse din combinaţii de mai multe culori în diferite proporţii, tind să-şi modifice aparenţa în funcţie de intensitatea luminii. Iar diferenţa dintre cărămiziu şi un maro plat şi respingător este atat de mică încat nici nu vei şti de ce nu te simţi bine în casă în anumite momente.loading...

Adauga un comentariu