National

Ce drumuri mai sunt blocate din cauza zapezii

Publicat: 29 ian. 2012
1
Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca traficul rutier este scazut in intensitate pe toate drumurile, iar cu exceptia unor segmente ale Autostrazii Soarelui, nu mai sunt drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia intrerupta din cauza viscolului sau a stratului gros de zapada.
Unele sectoare ale unor drumuri nationale care strabat zone montane sunt inchise pe perioada iernii, in fiecare an. Cele mai importante sunt DN7C-Transfagarasan, intre Piscu Negru si Balea-Cascada, DN7A intre Groapa Seaca si Obarsia Lotrului si DN67C Curpat – Ranca.
Pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta, respectiv pe tronsonul Bucuresti – Drajna pot circula doar autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone. In vederea prevenirii accidentelor si blocajelor cauzate de neadaptarea vitezei la conditiile de drum, acestea sunt insotite de echipaje de politie rutiera. Tronsonul Drajna – Fetesti nu a fost inca redeschis, drumarii actioneaza cu utilaje de deszapezire. Si noul tronson Basarabi – Lazu (in judetul Constanta) este inca inchis.
Autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 7,5 tone pot circula dinspre Bucuresti catre Constanta (si invers) pe urmatoarea ruta: DN3 Bucuresti – Lehliu-Gara, DN3A Lehliu-Gara – Fetesti, A2 Fetesti – Cernavoda, DN22C Cernavoda – Murfatlar, DN3 Murfatlar – Constanta. Traficul greu (autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone) se desfasoara pe ruta A2 Bucuresti – Drajna, DN3A Drajna – Fetesti, A2 Fetesti – Cernavoda, DN22C Cernavoda – Murfatlar, DN3 Murfatlar – Constanta.
Politia avertizeaza ca pe DN1, pe Valea Prahovei, vor incepe sa se formeze coloane de masini dupa ora 12.00, insa cel mai aglomerat va fi la lasarea serii, cand turistii vor parasi partiile in numar mare si se vor indrepta spre casa. De aceea, automobilistilor care doresc sa ajunga din Brasov in Ploiesti (si invers) le este indicata ruta alternativa DN1A Sacele – Cheia – Valenii de Munte – Ploiesti.
Adauga un comentariu