Magazin

Ce echipament și accesorii de pescuit trebuie să ai pentru o captură bună?

Publicat: 25 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce echipament și accesorii de pescuit trebuie să ai pentru o captură bună

 

Dacă în vremuri de demult, oamenii mergeau la pescuit cu undițe improvizate din bețe de alun, salcie sau trestie, acum pescarii moderni au la dispoziție o mare varietate de echipamente utile. Cu toate acestea, este important să alegi tipul potrivit de echipament, în funcție de necesități și fără a exagera foarte mult cu produse de brand, prea sofisticate.

Mulți oameni sunt pasionați de pescuit, sau cel puțin se uită cu admirație la pescarii cu experiență. Deși unii ar crede că pescuitul este un proces banal, nu este deloc așa; acest hobby necesită pregătire atentă și achiziționarea unui echipament adecvat.

Pescuitul este relaxant și interesant, a fost practicat din cele mai vechi timpuri. Scopul este divertismentul, în ziua de azi, și mai rar o modalitate de a obține hrană. De asemenea, un scop important este și acela de a petrece timpul liber în compania altor oameni, care au același hobby, de a sta mai mult timp în aer liber și de a simți farmecul și armonia oferită de natură.

Pescuitul este foarte răspândit în țara noastră, de foarte mult timp, probabil și datorită numărului mare de râuri, lacuri, bălți și alte corpuri de apă.

Ce echipamente și accesorii ai nevoie la pescuit?

Produsele specifice de pescuit sunt împărțite în mai multe categorii. Pasionații de pescuit, care au deja o experiență dovedită, aleg diverse produse performante și se orientează către noi tipuri de năluci și momeli, pentru o captură mai bună.

Din echipamentul unui pescar nu ar trebui să lipsească următoarele lucruri:

  • Accesorii de pescuit de crap, plătică, caras, mreană
  • Articole de spinning pentru pescuit la răpitor – clean, știucă, șalău, somn, avat
  • Swingeri, avertizori, rod pod-uri
  • Twistere, linguri, voblere, spinnerbaits
  • Nadă de diferite tipuri, momeală pentru diferite tipuri de pești
  • Lansete, mulinete, cârlige, undițe, fire textile, cloncuri
  • Ustensile pentru depozitarea peștilor prinși
  • Echipament tip camping
  • Huse, scaun de pescuit, saci de dormit, cort, ladă frigorifică și altele.

Aceste produse trebuie selectate, pentru că nu toate sunt folosite de fiecare dată. Cert este că echipamentul este important, la fel și instrumentele de pescuit și momeala. Dacă pleci pentru câteva zile, ai nevoie de un cort, de un sac de dormit, o pătură și de un rucsac, în care să ții lucrurile cu adevărat necesare.

Depozitarea peștilor se face într-o plasă specială, care se introduce în apă, destul de adânc. Prada rănită trebuie sacrificată și învelită în iarbă sau urzică. Peștele se păstrează la umbră, unde este mai răcoare. Recomandat este ca peștii să fie ținuți într-o plasă de nailon, care este mai bună decât cea metalică. Dacă peștii se zbat în plasa metalică, riscul să se rănească este mai mare. Peștii prinși se țin feriți de soare, într-un juvelnic încăpător, special pentru pescuit. Uneori este nevoie și de un minciog, pentru prinderea lor.

Și îmbrăcămintea de pescuit contează; trebuie să fie comodă, ușoară, dintr-un material rezistent, adecvată acestei activități și aleasă în funcție de anotimp (produse pentru vară, pentru ploaie sau furtună).

Dacă vrei să-ți petreci timpul liber la pescuit, ai nevoie de echipamente și accesorii de calitate pentru o captură bună. Echipamentul de pescuit se achiziționează în timp, uneori în ani. Nu știi de unde să începi?  Răsfoiește categoriile principale și promoțiile care pot fi găsite în magazinul de pescuit TotalFishing.ro ca inspirație.

O bună planificare ajută la pescuit

Pescarii amatori nu trebuie să neglijeze prognoza meteo atunci când planifică o excursie la pescuit. Chiar dacă se programează o astfel de ieșire din timp, prognoza trebuie consultată și cu câteva zile înainte, pentru a evita condițiile meteorologice nefaste. Pentru a te simți bine la pescuit este important ca vremea să fie frumoasă.

Pentru a reuși la pescuit este nevoie de muncă și practică îndelungată, cunoașterea tehnicii de lansare și diverse alte trucuri. Atunci când se folosesc produse de calitate (echipament, ustensile, accesorii) plăcerea pentru pescuit poate spori cu siguranță. Orice pescar se va simți mult mai confortabil atunci când are la îndemână toate ustensilele necesare. Ideal este ca ele să fie de calitate, robuste, funcționale, ușoare, simplu de transportat și de utilizat.

Adauga un comentariu