Magazin

Ce efect are STRESUL asupra creierului

Publicat: 03 dec. 2012
1

Stresul cotidian poate duce la micsorarea unor parti importante ale creierului, potrivit unui studiu recent citat de CBS. Cercetatorii de la Universitatea Yale au observat micsorari ale materiei cenusii in zone ale creierului care controleaza functiile psihologice si emotionale in cazul persoanelor care sunt foarte stresate, scrie gandul.info.

La studiul celor de la Yale au participat 100 de persoane, care nu aveau probleme de sanatate, acesta bazandu-se pe realizarea unor analize de tip RMN in timp ce indivizii respectivi raspundeau la intrebari legate de evenimente din viata lor care ar fi putut fi considerate traumatizate, printre acestea numarandu-se pierderea unei persoane iubite, dar si pierderea locului de munca sau a locuintei.

Emily Ansell, cea care a condus echipa de cercetatori, sustine, de asemenea, ca o crestere a numarului de evenimente stresante din viata unei persoane poate avea un impact si asupra capacitatii acesteia de a face fata pe viitor altor evenimente de acelasi tip.

Rezultatele studiului s-ar putea dovedi importante pentru ca prin intermediul lor ar putea fi gasite unele modalitati prin care oamenii sa se confrunte intr-o maniera adecvata cu stresul.

Adauga un comentariu