News Flash:

Ce efecte adverse poate avea consumul de scortisoara

24 Noiembrie 2017
385 Vizualizari | 0 Comentarii

Scortisoara este apreciata nu numai in preparatele culinare, ci si deoarece prezinta foarte multe beneficii pentru sanatate.

  • Fiind bogata in fosfor, magneziu, fier si calciu, scortisoara imbunatateste digestia, detoxifica ficatul, scade nivelul de colesterol din sange si are proprietati antibacteriene, antifungice si antiparazitare. Este indicat sa consumati scortisoara cu moderatie, deoarece poate sa devina toxica pentru ficat, ca urmare a continutului ridicat de cumarina. De asemenea, daca suferiti de dezechilibre hormonale, trebuie sa consultati medicul de familie, fiindca scortisoara poate afecta nivelul de estrogen. Mirosul puternic de scortisoara nu este indicat femeilor insarcinate si persoanelor care sufera de hipertensiune.

Principalele efecte adverse

  • Poate irita stomacul. Consumul cu moderatie al scortisoarei este recomandat persoanelor care sufera de afectiuni ale sistemului digestiv, precum ulcer sau sindromul de colon iritabil.
  • Scortisoara este destul de periculoasa pentru femeile gravide. Consumata in exces poate cauza contractii uterine.
  • Scortisoara poate avea proprietati anti-coagulare si poate provoca subtierea sangelui. De aceea, este contraindicat consumul acesteia inainte de orice interventie chirurgicala.
  • Poate cauza afectiuni ale rinichilor si ficatului.
  • Poate interactiona cu efectele antibioticelor in organism; din acest motiv nu este indicat consumul scortisoarei in timpul tratamentelor cu antibiotice.

6 lucruri despre scortisoara mai putin stiute

Iata si principalele beneficii:

  • Scortisoara scade glicemia, incetineste procesul de golire al stomacului dupa fiecare masa. Mai mult, datorita continutului bogat de fibre, scortisoara este un remediu pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2, pentru ca imbunatateste capacitatea de a raspunde la insulina, regland, in felul acesta, nivelul de zahar din sange.
  • Scortisoara prezinta proprietati miraculoase nu doar atunci cand este consumata, ci si cand este mirosita, intrucat stimuleaza activitatea cerebrala. Parfumul acestui condiment imbunatateste memoria, creste capacitatea de a invata lucruri noi si sporeste atentia. Datorita rolului de tonic cerebral, scortisoara vindeca migrenele, cefaleele si este un bun adjuvant in tratarea anxietatilor si a depresiilor prin indepartarea tensiunilor nervoase.
  • Scortisoara are proprietatea de a dilata vasele de sange, ajutand la imbunatatirea circulatiei si la oxigenarea celulara. Datorita rolului anticoagulant, acest condiment previne formarea cheagurilor de sange. O doza zilnica de 0,5 g de scortisoara pudra si miere se recomanda in afectiunile cardiovasculare si neurologice.
  • Imbunatateste functia cognitiva, actioneaza ca un stimulent pentru creier si imbunatateste memoria si puterea de concentrare.
  • Previne cancerul. Scortisoara inhiba actiunea unor enzime care contribuie la inmultirea celulelor si poate preveni dezvoltarea celulelor canceroase de leucemie sau limfom. Inclusiv cancerul de colon poate fi prevenit cu ajutorul scortisoarei, datorita continutului de calciu si fibre.
  • Elimina respiratia urat mirositoare.
  • Revigoreaza organismul, contribuie la intarirea sistemului imunitar si are proprietati antiimbatranire.
  • Diminueaza migrenele. Scortisoara este un remediu natural in cazul in care va confruntati cu dureri de cap sau cu migrene.
  • Are o multime de beneficii asupra frumusetii pielii. Proprietatile puternice antibacteriene fac din scortisoara un aliat de nadejde in lupta cu acneea sau cu alte afectiuni ale pielii.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.7040 (s) | 21 queries | Mysql time :0.576863 (s)