Educatie intima

Ce este anorexia sexuala

Publicat: 13 ian. 2015
7
Anorexia sexuala se poate defini ca un refuz de a intretine relatii sexuale. Refuzul acesta  creeaza iluzia puterii si a controlului persoanei in cauza. Aceasta se va simti sigura, puternica si nu se va teme de sentimentul esecului, al durerii, suferintei sufletesti sau dezamagirii. Anorexicul sexual refuza ideea de sex pentru ca se teme de fapt de intimitatea pe care o presupune sexul.
Persoanele anorexice sexual, refuza orice apropiere, intimitate si mai ales contact cu o persoana de sex opus, fug de ideea de act sexual in sine si deci implicit isi refuza si reprima sexualitatea proprie. Nu isi accepta dorintele, gandurile, trairile sau nevoile si de cele mai multe ori daca se intampla sa ajunga la relatii intime, se va condamna ulterior, se va judeca si blama, isi va face mustrari de constiinta care il pot conduce pana la depresie, se poate detesta si poate ajunge treptat la ura de sine si neputinta de a se mai privi in oglinda. 

Disfunctii ale libidoului la femei

SOCANT! Ce PROBLEME GRAVE pot avea barbatii care nu se spala pe dinti
 

O persoana anorexica sexual isi va controla intotdeauna impulsurile ce ar putea-o conduce in intimitate, isi va refuza permanent partenerul si  va percepe intimitatea ca pe un act injositor, poate chiar o batjocora si lipsa de moralitate.
Anorexicul sexual nu va vrea niciodata sa repete o astfel de experienta si va trece cu greu peste prima. Altfel, aceste persoane nu prezinta nicio disfunctie sau anormalitate fizica, manifesta dorinta, insa si-o reprima. Pragul psihic intr-o astfel de boala nu poate fi depasit decat – de cele mai multe ori – prin 2-3 sedinte de psihoterapie prin care notiunea de intimitate sa-i fie indusa si explicata ca fiind normala.

Iata profilul anorexicului sexual
► nu accepta discutii despre sex in preajma
► se autoexclude din dicutiile ce privesc experiente sexuale
► nu are experiente sexuale pentru ca le refuza
► isi reprima nevoia de a avea intimitate atunci cand o simte, blamandu-se.
► daca ajunge sa intretina relatii sexuale, se judeca, se detesta si adesea plange mai apoi.
► anorexicul sexual are permanenta senzatie ca avand relatii intime este batjocorit.
► se teme de ceea ce inseamna intimitatea in sine si isi face suficiente complexe si scuze incat sa evite
► daca ajunge sa aiba o relatie sexuala, pe parcursul acesteia, persoana anorexica – sexual isi va face ganduri, mustrari de constiinta, se va victimiza, se va simti folosita si murdara
► nu va mai repeta experienta chiar daca va vrea si va simti nevoia
► va incerca sa evite combinarea intimitatii cu sexul
► anorexicul sexual isi impune aceasta stare de antipatie si repulsie fata de sex si situatiile sexuale
Adauga un comentariu