Actualitate

Ce este Blue Monday și de ce este considerată cea mai deprimantă zi a anului?

Publicat: 18 ian. 2021
Ce este Blue Monday și de ce este considerată cea mai deprimantă zi a anului
Blue Monday este cea mai deprimată zi a anului consideră unii specialiști

2020 nu a fost un an memorabil pentru mulți, cu o pandemie de coronavirus care ne afectează viața – numărul adulților care se confruntă cu depresia aproape s-a dublat față de înainte de focarul de coronavirus. Cu sezonul festiv bine încheiat, cu încă câteva luni de iarnă la vedere și cu o lungă întindere între zilele de plată, BLue Monday 2021 poate avea un impact mai mare decât în anul precedent.

Luna Ianuarie ne aduce Blue Monday, menţionata de specialişti ca fiind cea mai deprimată zi a anului. Conform statisticilor, în această zi sunt şi cele mai multe tentative de suicid de peste an.

Dar este Blue Monday cu adevărat cea mai deprimantă zi a anului?

Conceptul de Blue Monday a apărut în 2014. Psihologul Cliff Arnall a fost cel care l-a creat. El a venit cu o „formulă” de calcul în ianuarie, după ce i-a fost solicitat de firma de turism Sky Travel. Această firmă a folosit sintagma într-un comunicat de presă pentru a-și promova ofertele de iarnă.

A luat în considerare o serie de factori care ar putea contribui la starea de spirit scăzută și a citit după cum urmează:

W = vreme
Adauga un comentariu