Sanatate

Ce este bun pentru ficat mărit: Trei ceaiuri cu efecte miraculoase

Publicat: 13 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce este bun pentru ficat mărit Trei ceaiuri cu efecte miraculoase
Ficatul mărit sau hepatomegalia reprezintă o creștere în dimensiuni a ficatului, provocată de mai multe cauze. De asemenea, atât ficatul, cât și splina se pot mări în același timp, fapt ce duce la hepatosplenomagalie.

O mare parte a populației se confruntă cu problema ficatului mărit. Medicamentele pot eficiente în această situație, dar un rol covârșitor îl au remediile naturiste. Află ce este bun pentru ficat mărit în rândurile de mai jos.

Ficatul mărit sau hepatomegalia reprezintă o creștere în dimensiuni a ficatului, provocată de mai multe cauze. De asemenea, atât ficatul, cât și splina se pot mări în același timp, fapt ce duce la hepatosplenomagalie.

Ficat mărit: Cauze și simptome

Ficatul este al doilea cel mai mare organ al corpului și are mai multe funcții: de a produce bila, de a forma substanșe importante, cum sunt hormonii, de a controla depozitele de grăsimi și de a îndepărta toxinele din organism. Din păcate, acesta se poate îmbolnăvi, mărindu-și dimensiunile.

Ficatul mărit nu reprezintă o boală, ci o problemă de natură hepatică sau de altă natură.

Cauze ficatului mărit pot fi: hepatită virală, cancer hepatic, steatoza hepatică (ficatul gras) sau insuficiența cardiacă congestivă (scădere a capacității inimii de a pompa sângele). Alte cauze pot fi: bolile autoimune, obezitatea, amiloidoza, leucemia, boala Reye sau mononcleoza.

Nu este exclus ca ficatul mărit să apară din cauza unor medicamente, cum ar fi consumul excesiv de paracetamol.

Ficatul mărit, care nu este însoțit de alte simptome, nu poate fi observat de persoana în cauză, ci de medic, în timpul unui consult medical.

Mărirea ficatului poate fi însoțită șide simptome, precum: balonarea abdominală, scaunul cu sânge, sângerarea gingiilor, diareea, greața și vărsăturile, oboseala, febra și frisoanele, durerile articulare, menstruații neregulate sau icter.

Ce este bun pentru ficat mărit: 3 ceaiuri cu efect garantat

Benefice pentru ficatul mărit sunt trei ceaiuri, cu efect miraculos: ceaiul de păpădie, ceaiul de armurariu și ceaiul de anghinare.

Ceaiul de păpădie

Ceaiul de păpădie are un gust amărui neplăcut, dar în ciuda acestui fapt, este un detoxifiant natural extrem de puternic. Frunzele de păpădie sunt bogate în fibre, proteine, glucide și vitamine (A,E, complexul B, K și C).

Medicii recomandă acest ceai pentru afecțiunile ficatului și ale bilei. El susține secrețiile digestive, pentru producerea și eliminarea bilei. De asemenea, constribuie și la detoxifierea organismului.

Pentru prepararea unui ceai de păpădie aveți nevoie de 1-2 lingurițe de ceai, la 250 de mililitri de apă. Se lasă acoperit timp de 10-15 minute și se beau două sau trei căni de ceai zilnic, între mesele principale.

Persoanele care suferă de hipertensiune arterială și alte boli cardiace ar trebui să evite să bea acest ceai.

Ceaiul de armurariu

Ceaiul de armurariu are acțiune hepatoprotectoare, de reconstrucție a celulei hepatice, în hepatitele virale tip A, B,C. Totodată, reglează digestia , crește tensiunea arterială și are un puternic efect antitoxic. În plus, stimulează stimulează activitatea vezicii biliare şi combate riscul apariţiei calculilor biliari.

Acest ceai se prepară sub formă de infuzie. Se toarnă o linguriță de ceai la 250 de mililitride apă clocotită. Se acoperă 10-15 minute și apoi se strecoasă. Este recomandat să se bea 2-3 căni pe zi.

Ce este bun pentru ficat mărit: Ceaiul de anghinare

Anghinarea conține cinarină, un antioxidant cu acțiune hepatoprotectoare. Benefice organismului sunt enzimele, sărurile de potasiu şi de magneziu, regăsite în anghinare.
Ceaiul de anghinare contribuie la menținerea unui conținut normal de colesterol în sânge, ajută la detoxifierea ficatului și vezicii biliare, ajută în cazul hepatitei cronice sau în cazul cirozei hepatice

Se pun două lingurițe de plantă la o cană de apă clocotită și se lasă acoperit 10-15 minute. Se beau 2-3 căni pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale. Cura ar trebui să dureze 20-30 de zile, apoi să faceți pauză 30 de zile.

Adauga un comentariu