Diverse

Ce este Koya-Dofu

Publicat: 25 mart. 2012

Koya-dofu este tofu congelat si apoi uscat. Se pare ca acum aprox. 800 ani in urma, calugarii budhisti de langa muntele Koyama, care consumau tofu foarte des, l-au uitat intr-o noapte de iarna afara. Dimineata tofu era inghetat. Dupa ce l-au lasat sa se dezghete l-au fiert.
Koya-dofu este o proteina care ar trebui consumata aproape in fiecare zi, mai ales de vegani. Este de aproape 7 ori mai bogat in proteine decat tofu. In plus mai contine calciu, magneziu etc.
Koya-Dofu mai este cunoscut si drept Koori-Dofu.

100 g de koya-dofu contine
:
proteine    49,4 g
carbohidrati    33,2 g
fibre    1,8 g
calciu    660 mg
magneziu    120 mg
fosfor    880 mg
potasiu    30 mg
fier    6,8 mg
zinc    5,2 mg
vitamina E
    2 mg
acid folic    5 mg



loading...

Adauga un comentariu