Stiri si curiozitati

Ce este mai exact zeolitul? 

Publicat: 06 oct. 2022
Ce este mai exact zeolitul 
Three forms of natural Zeolite on black background.

Zeoliții sunt compuși naturali asemănători argilei, care provin din depozite de pământ vulcanic produse în urma interacțiunii dintre cenușă și roci vulcanice cu apa subterană. Natura lor poroasă a fost cristalizată și dezvoltată de-a lungul unei perioade lungi de timp în bazinele lacurilor și în bazinele marine.

Există peste patruzeci de tipuri diferite de zeolit, care acționează ca agenți de filtrare și site moleculare utile pentru eliminarea diverșilor poluanți și metale grele din atmosferă, pământ și apă.

Zeolitul poate fi colectat sau exploatat și utilizat sub formă de pulberi fine pentru o serie de aplicații industriale, cum ar fi filtrarea apei, eliminarea deșeurilor nucleare și curățarea solului toxic.

Zeolitul este, de asemenea, util pentru oameni atunci când este ingerat și ajută la detoxifierea organismului de toxine dăunătoare precum mercurul, plumbul, aluminiul, arsenicul, reziduurile de plastic, pe lângă izotopi radioactivi precum plutoniul și uraniul.  Tipul de zeolit folosit în mod special ca super supliment alimentar se numește zeolit „clinoptilolit” și poate fi luat sub formă de pulbere sau de soluție lichidă.

Care este istoria zeolitului?

Un mineralogist suedez pe nume Freiherr Cronstedt a descoperit oficial zeolitele în termeni științifici în 1756.  Cu toate acestea, zeolitul sub formă de pudră a fost folosit de oameni de-a lungul istoriei în toate părțile lumii unde se găsesc aceste depozite vulcanice.  Cel mai probabil, oamenii au primit ideea atunci când au observat animalele sălbatice care erau atrase în mod natural de consumul ocazional al substanței minerale.

Aici, în vestul Statelor Unite, mulți susținători ai sănătății au început să folosească un produs numit Natural Cellular Defense, care a fost dezvoltat de compania Waiora în 2004.  La scurt timp după aceea, a devenit un supliment de detoxifiere extrem de popular în comunitatea de sănătate din California și a fost, timp de mulți ani, singura formă de zeolit alimentar disponibilă.

De atunci, multe alte mărci și-au stabilit propria versiune brevetată de zeolit clinoptilolit, fie sub formă de pulbere, fie sub formă de concentrat lichid activat. Produsele trebuie să fie certificate CE.

Utilizarea zeolitului clinoptilolit pentru menținerea detoxifierii

Concentratul mineral de clinoptilolit pur s-a dovedit a fi un adjuvant alimentar profund purificator pentru protocoalele periodice de curățare bianuală sau de post cu sucuri.  Este în special specific pentru eliminarea metalelor grele din organism, dar este benefic și pentru eliminarea poluanților din mediul înconjurător pe care cu toții îi absorbim la un anumit nivel.

Chiar dacă este practic imposibil să scăpăm de toate toxinele prezente în prezent în aerul pe care îl respirăm, în alimentele pe care le consumăm și în apa pe care o bem, este posibil să facem tot ce putem pentru a ne proteja, facilitând procesul de detoxifiere a organismului. Administrarea de zeolit este o modalitate ușoară și convenabilă de a face acest lucru și nu necesită neapărat schimbări majore în alimentație pentru a obține rezultate de succes.

Consumul de forme de „pământ”, cum ar fi argilele, cărbunele și mineralele de zeolit, este o practică străveche și unii ar susține că ar trebui să fie o componentă periodică a dietei proprii o dată sau de două ori pe an.

Cum funcționează zeolitul?

Zeolitul clinoptilolit natural este un aranjament de tetraedre de silice și alumină.  La nivel microscopic, are o structură cristalină tridimensională în formă de fagure de miere care menține o sarcină magnetică negativă, care acționează ca o „cușcă”, atrăgând și capturând toxinele încărcate pozitiv din fluxul sanguin, din țesuturi și din tractul gastrointestinal.

Se crede că aproximativ 40% din clinoptilolit se leagă de toxinele din intestin, iar restul de 60% extrage toxinele din sânge și din materia celulară.  Aceste materiale nocive sunt apoi încapsulate în siguranță în molecula de zeolit și eliminate din organism prin urină și scaun, de obicei în termen de 6-8 ore de la consum.
Adauga un comentariu