Stiri medicale

Ce este pectina si cum te ajuta

Publicat: 05 mart. 2012

Pectina (extrasa din coaja de mar) este o fibra solubila nedigerabila. Pectina este un regulator al tractului intestinal cu toate beneficiile pe care le aduce sanatatii un intestin in buna functiune. De aici si zicala „un mar pe zi te fereste de doctor”. Pectina hraneste si intretine flora bacteriana.

Cercetatorii de la Universitatea din California au descoperit ca pectina extrasa din mar actioneaza ca un antioxidant impotriva actiunii colesterolului in circuitul sanguin. Cercetatorii sustin ca persoanele care mananca grasimi trebuie sa suplimenteze dieta cu pectina. Pectina se ataseaza sarurilor biliare si contribuie la micsorarea colesterolului, inhiband totodata absorbtia grasimilor.

Cercetatorii japonezi sustin ca pectina micsoreaza riscul aparitiei cancerului la colon deoarece pectina ajuta la curatirea tractului inestinal. Pectina este un adjuvant de valoare si in tratarea altor forme de cancer.

De asemenea, pectina dreneaza bila, mareste aciditatea din intestinul gros, ajuta in diabet. Este indicata in cazurile de ulcer sau colita. 

Cele mai bogate surse de pectina sunt merele, gutuile si piersicile. loading...

Adauga un comentariu