Boli si tratamente

Ce este sindromul fundului mort sau amnezia fesiera?

Publicat: 22 sept. 2020
femeie la birou
Sindromul fundului mort amnezia fesieră se referă la faptul că fesele sunt amorțite, uneori chiar dureroase, după o ședere prelungită

Dureri de spate, tensiune la gât. Poziția prelungită in șezut atunci când lucrați la birou nu este deloc bună! Poate chiar suferiti de sindromul fundului mort sau tendinopatia gluteus medius si nu va dati seama! Aflați ce este și ce să faceți în acest sens dacă observați simptome.

Sindromul fundului mort: ce este?

Sindromul fundului mort amnezia fesieră se referă la faptul că fesele sunt amorțite, uneori chiar dureroase, după o ședere prelungită. Această durere, localizată în fese, poate, în unele cazuri, să coboare în picior, ca sciatica.

Această senzație de fese care dor se datorează mușchilor care nu se mai contractă într-o perioadă suficient de lungă în care nu mai sunt folosiți (nu ne mai ridicăm, nu mai mergem, nu mai urcăm scările. Pe scurt, rămânem așezați, lipiti de pe scaun.

Numele său îi face pe oameni să zâmbească, dar acest sindrom poate duce totuși la alte probleme fizice: atunci când fesele sunt inactive și încercăm să le dezmortim ridicându-ne în picioare și mergând, alte articulații sau mușchi preiau sarcina și pot avea tendința de a fi suprasolicitate. Acesta este cazul, de exemplu, cu genunchii, care vor „transporta” greutatea corpului, si care suferă astfel de un dezechilibru.

Amnezia fesiera: care sunt factorii de risc?

Riscurile de a suferi de sindromul fundului mort sunt:

O poziție așezată prelungită
O lipsă a activității fizice

Cum se vindecă sindromul fundului mort?

Dacă aveți sindromul fundului mort, primul lucru de făcut este să vă ridicați și să mergeți. Pentru a trezi corpul inferior adormit după poziția pe care ați adoptat-o ​​mult timp. Întinderile va ajuta, de asemenea, la regăsirea mobilitatii.

Prevenirea este în continuare cea mai bună opțiune pentru a evita fesele amorțite: dacă lucrezi așezat sau faci o călătorie lungă cu mașina, trenul sau avionul, este esențial să te ridici regulat, să întinzi fiecare zonă din corp. Dacă nu aveți încă acest reflex, puteți programa un memento pe telefon la fiecare oră sau cam așa, astfel încât sa învățati acest obicei bun.

De asemenea, de îndată ce vă simțiți amorțit sau observați o senzație de crampe (și acest lucru este valabil pentru fiecare mușchi din corp), miscati-va rapid pentru a face circulația sângelui să funcționeze din nou sau pentru a relaxa mușchiul adormit.

Adauga un comentariu