Stiri

Ce fac atunci cand nu mai porneste calculatorul? Cauze si solutii

Publicat: 16 ian. 2014

Ce fac atunci cand nu mai porneste calculatorul? Cauze si solutii. Mai jos vom enumera cateva cauze posibile si soultii care le putem aplica.

1. Calculatorul, stim ca este cuplat la reteaua de alimentare (220V) si apasam pe butonul Oprit/Pornit al calculatorului si acesta nu da nici un semn ca ar porni (nu scoate nici un sunet, nu se aud ventilatoarele, nu se aprinde nici un LED, ecranul ramane stins)

Acest comportament poate avea urmatoarele cauze:
1.1 – siguranta arsa in tabloul electric – acest lucru nu merita cautat daca la monitor avem un led aprins pentru ca de obicei in priza 220V unde este unitatea este si monitorul si daca monitorul prezinta ca este alimentat inseamna ca circuitul electric este bun
2.1 – priza de curent scoasa – e caracteristica unei curatenii recente prin camera si mai poate fi scoasa de catre altii prin casa mai ales daca locuiti mai multi in acelasi spatiu. (poate a vrut cineva sa-si alimenteze telefonul si a cautat o priza)
3.1 – sursa calculatorului oprita – sunt unele surse ce au un buton de oprit pornit in spate, trebuie verificat sa fie in pozitia ON.
4.1 – sursa calculatorului arsa – se poate verifica daca aveti o alta sursa la indemana prin inlocuire.
5.1 – placa de baza arsa – se poate verifica prin scoaterea tuturor cablurilor ce vin dinspre sursa si pornirea ei printr-un scurt al cablului verde cu cel negru (mufa mare), daca sursa porneste inseamna ca este buna si atunci s-a intamplat ceva cu placa de baza.

2. Calculatorul este cuplat la reteaua de alimentare cu 220V si apasand butonul Oprit/Pornit scoate zgomote specifice dar nu se aprinde monitorul.

Acest comportament poate avea urmatoarele cauze
:
1.2 – monitorul este oprit din butonul propriu sau scos din priza
2.2 – conectorul de la monitor la unitate este scos sau iesit partial – se scoate mufa si se introduce din nou.
3.2 – placa video este miscata din slotul alocat – se desface unitatea si se scoate placa video pentru a se reintroduce (atentie calculatorul trebuie scos din priza) – daca face la fel se poate cauta o alta placa video pentru a face o proba.
4.2 – placutele RAM pot fi miscate sau defecte – se scot toate si se porneste calculatorul (atentie – inainte de inlaturarea placutelor de RAM se decupleaza calculatorul de la curent). Dupa scoaterea placutelor de RAM calculatorul ar trebui ca la pornire sa inceapa sa scoata sunete ascutite gen „bip” … Acest lucru este semnalizarea faptului ca nu are RAM. Se incepe reinserarea placutelor pe rand si se observa daca apare vreo imagine la calculator ( ar trebui sa apara cea a BIOS-ului) – Daca la reconectarea tuturor placutelor de RAM calculatorul porneste inseamna ca a fost o eroare de asezare in slot (mai intra praf la conectori) . Daca porneste cu o placuta dar nu porneste cu a doua sau cu amandoua inseamna ca a doua placuta de RAM este defecta si necesita inlocuire. Atentie … se poate folosi si un al doilea slot pentru a testa placutele de ram …
De obicei sunt mai multe sloturi si se poate defecta un slot si nu o placuta…

3. Calculatorul este conectat la reteaua de alimentare, scoate zgomotele specifice, se aprinde monitorul dar se afiseaza o eroare

1.3 – conteaza foarte mult eroare
2.3 – cel mai probabil o problema soft
3.3 – de multe ori se strica/amesteca informatia stocata pe un harddisk si se pierd informatii din fisierele necesare unei porniri a sistemului de operare – acest lucru ar trebui sa ne faca sa verificam hard-disk-ul pentru ca nu este normal sa faca asa ceva si … totusi se intampla ca la un soc de curent pe retea, la o inchidere fortata sau la captarea unui virusloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit