Diverse

Ce fac romanii, dupa ce castiga la loto

Publicat: 24 sept. 2013
4

In urma cu zece ani, un tip din Brasov a nimerit sase numere si s-a umplut de bani. Milioane de euro. In prima saptamana, s-a imbatat de doua ori pe zi si a jurat ca va ramane un om simplu, urmand sa fie acelasi frezor modest si cu succes la femeile de serviciu din fabrica. Dupa o luna, isi cumparase deja doua masini si trei case si se gandea sa inceapa o afacere cu fazani si prepelite. Dupa doi ani, a ramas fara bani. S-a angajat din nou frezor si duce o viata fericita. Vecinii l-au banuit o perioada ca e securist. In realitate, era doar prost.

Cand siderurgistul Costica, din Galati, s-a umplut de bani, toata lumea a tras concluzia ca e un om norocos, mai ales ca numerele nimerite n-au fost datele de nastere ale celor din familie. Evident ca a organizat vreo suta de petreceri in cinstea evenimentului, aducand in apartamentul sau modest din Galati nume mari din muzica populara si din lumea circului. N-a rezistat tentatiei si si-a luat masini si case, reusind sa-si traga si vreo doua amante plinute, dar focoase. Au urmat cateva investitii in domeniul covrigariilor, ca doar nu vroiati sa joace la bursa. Cert e ca, dupa doi ani, a ramas fara milioane si s-a angajat sofer. Vecinii au crezut ca are legaturi cu KGB-ul, pentru ca altfel n-ar fi nimerit numerele. In realitate, era doar prost.

In 2003, un barbat din Suceava a castigat 1,3 milioane de euro. In prima faza, a incercat sa-i bea, dar, fiind depasit de situatie si lasat balta de ficat, omul s-a reorientat. A cumparat cateva garsoniere, asa, ca sa-si intre in mana. A devenit proprietarul unei ferme de pasari, cumparand si vreo 20 de tiruri, ca sa inceapa o alta afacere, de care auzise la televizor ca e profitabila. Acum lucreaza la o spalatorie auto. Vecinii n-au banuit nimic. Stiau ca e prost.

Lista e mult mai lunga, dar, din lipsa de spatiu, trebuie sa ajungem acum si la ultimul castigator, care a incasat vreo 7 milioane de euro, acum vreo doua zile. Tipul este din Bucuresti, are 50 de ani si, deocamdata, e la faza de baut. In curand, isi va cumpara masini si case, urmand sa debuteze si-n afaceri. Cel mai bine ar fi sa cumpere niste saormerii, sa creeze un brand puternic si sa atace in forta pietele externe.

Asadar, da-le romanilor milioane de euro si sigur acestia se vor imbata ca porcii si isi vor lua zeci de masini! Nu face bine Guvernul Boc, atunci cand le da pensii si salarii mici? Si asa nu stiu ce sa faca cu multi bani!

Adauga un comentariu