Eveniment-Social

Ce face Gheorghe Nichita cu o valiza de bani? – VIDEO

Publicat: 13 ian. 2011

@ Plateste amenzi @ Prefectul sustine ca primarul Gheorghe Nichita are de platit, din buzunarele sale, peste 170.000 lei, in urma amenzilor aplicate pana acum

Primarul Gheorghe Nichita sufera, mai nou, de ceva probleme de memorie. O decizie a instantei de judecata, prin care primarul a fost obligat sa achite o amenda de 30.000 lei pentru nepunerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti, l-a iritat la culme pe edilul orasului. Amenda a fost aplicata de prefectul Dragomir Tomaseschi in urma cu cateva luni pentru ca Nichita nu l-a pus in posesie pe Mihai Cozma, un iesean care avea dreptul la o suprafata de pamant in Iasi. Instanta de judecata a respins contestatia primarului referitoare la amenda, iar prefectul a tinut sa-i reaminteasca lui Nichita ca trebuie sa o plateasca.
Din cauza ca a fost amendat in mai multe randuri, Nichita a confundat sentintele si a sarit ca ars atunci cand a vazut decizia. L-a acuzat pe prefectul Tomaseschi de iresponsabilitate, sustinand ca a primit aceeasi decizie si acum o luna. Nichita a uitat ca in acea perioada a primit o amenda asemanatoare, de 30.000 lei, pentru ca nu a trimis la Comisia Judeteana de Fond Funciar mai multe dosare de retrocedare. „Prefectul a venit cu o sentinta civila de acum o luna de zile, cred ca atunci cand il vor schimba o sa afle dupa o luna de zile, sa se bucure, probabil, o luna de zile ca inca nu a fost schimbat. Este o actiune de manipulare foarte urata care il coboara complet si in ochii mei ca om responsabil politic, dar si ca primar al acestui oras, intrucat acelasi comunicat l-a dat domnul prefect actual, sper sa nu mai fie mult timp, acum o luna de zile”, a sustinut primarul.

Prefectul il trezeste pe Nichita

In schimb, prefectul sustine ca primarul a facut o confuzie privind amenzile. Dragomir Tomaseschi a precizat ca edilul municipiului are de platit cinci amenzi, in total suma de 171.000 lei. Nichita trebuie sa plateasca doua amenzi de 30.000 lei, una de 100.000 lei, una de 10.000 lei si una de 1.000 lei. Tomaseschi l-a amendat pe edil atat pentru probleme de fond funciar, cat si pentru neprezentarea Raportului Anual privind Starea Economica. „Abia ieri a fost expediata sentinta de la Judecatorie. Cea de care vorbeste primarul Nichita este o cu totul alta sanctiune. In total, are de achitat peste 170 mii lei. Amenda pe care i-am aplicat-o acum are legatura cu dosarul Cozma, pentru ca nu a pus in aplicare o hotarare judecatoreasca. El face o confuzie uriasa. Poate sa depuna recurs, sa faca ce vrea, ii spun doar ca voi continua sa-l amendez daca nu respecta legile”, a replicat prefectul Dragomir Tomaseschi.

Are Nichita cu ce plati?

Nichita a primit toate amenzile aplicate de prefect in nume personal. Practic, Nichita are de platit peste 170.000 lei pentru a se achita de sarcini. Are primarul de unde plati atatia bani? Conform declaratiei de avere, ar putea sa-si acopere amenzile daca va apela la economiile pe care le are. Nichita incaseaza anual 101.000 lei numai din functia de primar. Mai are deschise cateva conturi, in care a strans circa 90.000 lei. Fara a pune in calcul terenurile si imobilele detinute, se poate spune ca nimeni nu trebuie sa-i planga de mila lui Nichita.loading...

Comentarii
  • Daca dl.primar este vinovat si amenzile date de catre dl. prefect sunt legale, atunci sa fie platite. Dl.primar mai presus de lege este numai bunul D-zeu. SA NU UITI ACEST FAPT.

Adauga un comentariu