Secretele istoriei

Ce facea Ceausescu de Paste in timp ce romanii mergeau pe ascuns la biserica

Publicat: 23 apr. 2019

In perioada comunista, Pastele nu era interzis in mod explicit, dar nici nu era recunoscut oficial, iar credinta romanilor a trecut prin grele incercari din cauza faptului ca regimul incerca deseori sa impiedice sarbatoarea Invierii.

In familia dictatorului se pregateau mancaruri traditionale in perioada de Pastelui. Singura diferenta intre romanii de rand si membrii de partid era faptul ca cei din urma nu mergeau la slujba, potrivit Adevarul.

Nicolae Ceausescu, cel putin, se considera ateu. Suzana Andreias, fost administrator al resedintelor prezidentiale din Bucuresti si Snagov, a explicat intr-un articol pentru „Adevarul“ ca de Pasti si de Craciun in familia lui Nicolae Ceausescu erau nelipsite preparatele culinare specifice acestor sarbatori.

Mai mult, apropiatii copiilor familiei sustin ca Zoia Ceausescu era o fire foarte religioasa si ca tinea toate posturile de peste an, randuite de Biserica: „Sa stiti ca tineau sarbatorile astea, Pastele, Craciunul. Mancau ce manca toata lumea: carne de miel, oua rosii, cozonac. Sa stiti, la ei in casa se faceau intotdeauna oua rosii”.loading...

Adauga un comentariu