Titlurile zilei

Ce femeie și-ar schimba pantofii eleganți cu o pereche de adidași comozi pentru a se sinucide? Detaliul halucinant din dosarul morții avocatei Monica Cioată

Publicat: 15 aug. 2022
Monica Cioată și Sebastian Felecanu
Monica Cioată era încălțată cu o pereche de pantofi sport când a căzut de la etaj

Noi detalii din dosarul morții tinerei avocate Monica Cioată! După mai mult de un an de la tragedie, procurorii ieșeni au pus, într-un fel, punct anchetei. Sebastian Felecanu a fost arestat pentru omor calificat și riscă să stea ani grei în spatele gratiilor

Totuși, ancheta nu a fost ușoară, iar detaliile au fost extrem de importante. Unul dintre acestea a jucat, probabil, cel mai important rol: o pereche de pantofi sport! De ce a cântărit această pereche de pantofi atât de mult în anchetă? Este simplu! Monica Cioată a intrat în scara blocului, în noaptea fatidică, încălțată cu pantofi cu toc. Ulterior, în apartament, tânăra s-a încălțat cu o pereche de adidași.

De ce s-a încălțat Monica Cioată cu pantofi sport?

De ce și-ar fi schimbat pantofii Monica Cioată dacă ar fi vrut să se sinucidă? Anchetatorii ieșeni au concluzionat că, în urma certurilor, tânăra avocată a vrut să plece din apartament, motiv pentru care și-a luat pantofii sport.

„Având în vedere că, la cercetarea la faţa locului, victima a fost găsită în rochia de la nuntă, dar încălţată cu o pereche de pantofi sport, în condiţiile în care la petrecere aceasta fusese în pantofi cu toc, au rezultat indicii că aceasta voia să părăsească locuinţa din cauza agresiunilor exercitate de inculpat”, au precizat magistrații ieșeni.

Numai că tânăra nu a mai apucat să facă acest lucru. Oamenii legii spun că aceasta a fost lovită, adusă în stare de inconștiență, târâtă până la geamul de la bucătărie și aruncată de către avocatul ieșean.

Cum s-a ajuns la această tragedie

Amintim că, în seara de vineri, 18 iunie 2021, victima Monica Cioată și iubitul acesteia, avocatul Sebastian Felecanu, au participat la petrecerea ocazionată de o nuntă, la Restaurantul „Elysium”. Cu acea ocazie, o angajată a restaurantului l-a observat pe Felecanu certând-o pe victimă, țipând și gesticulând nervos cu mâinile de sus în jos, fără însă a o agresa fizic. La ora 3:23, cei doi au plecat împreună de la petrecere, ținându-se de mână. La ora 4:04:10, mașina condusă de Monica Cioată a ajuns în parcarea blocului situat pe strada Sărăriei, nr. 6.

„La ora 4:05:13, victima a intrat în scara blocului, după care a trântit ușa de acces pentru a-l lovi pe Sebastian Felecanu care venea în urma ei, moment în care între cei doi a izbucnit o ceartă ce a continuat și în apartament, timp de aproximativ 20 de minute. Conflictul dintre concubini a fost atât fizic, cât şi verbal, victima prezentând urme de violenţă la nivelul feţei, urme de comprimare cu degetele la nivelul gâtului, cât şi alte violenţe produse prin lovire cu corp dur. De altfel, și pe corpul inculpatului au fost identificate urme ale conflictului”, au subliniat magistrații.

După un an de la incident, Felecanu a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv sub acuzația de omor calificat. De asemenea, judecătorii ieșeni au prelungit arestul în cazul acestuia. Numai că el a contestat decizia. Astfel, urmează ca magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție să decidă dacă fostul iubit al avocatei Monica Cioată va fi cercetat în stare de arest sau în libertate.
Comentarii
  • Oare nu ii e jena actualei iubite sa isi afiseze fata pe profilul fb al lui felecanu si inclusiv pe al ei?

    Ma gandeam ca o fi o fata inteligenta cat sa il toarne pe animalul asta intr un mare stil, da ghici ce , e din Vaslui :)) si e blonda.

    Acest psihopat periculos nu s a gandit ca putea sa se opreasca si sa o lase pe Monica sa plece, sau pur si simplu sa se fi oprit la timp.
    O sa aiba mult mult timp la diapozitie sa se gandeasca, in puscarie.

    Si pentru cunostinte si prieteni de ai avocatului, sa II trimiteti des pachet, cu supozitoare.

  • Puneti botul la tot ce scriu mizeriile astea din presa. Presa mizerabila cu jurnalisti mizerabili. Eu zic ca actuala iubita da dovada de caracter fiind alaturi de partenerul ei in aceste momente in care este o presiune enorma din partea presei si a idiotilor pareologi si asta pentru ca stie mai bine decat toti mancatorii de gogosi ale presei care este situatia de fapt. Eu o felicit si sunt convins ca este o fata inteligenta si matura. Asa ca, Dan si Casapu, incercati sa mai treceti si prin filtru toate cacaturile din presa si sa nu va mai dati cu parerea despre cineva pe care nu il cunoasteti. Sunt sigur ca v-ati dori o blonda taranca din Vaslui asa cum este aceasta femeie.

Adauga un comentariu