Sfaturi pentru casa si gradina

Ce flori rezista la seceta

Publicat: 02 iun. 2017

Iti doresti sa ai o gradina frumoasa si colorata, chiar si in cele mai secetoase si toride zile ale verii? Atunci trebuie sa iti decorezi micul colt de rai cu plante ce rezista fara probleme celor mai vitrege conditii. Iata patru flori superbe ce rezista fara probleme zilelor secetoase.

Margareta Africana
Margareta Africana, provine din zonele aride ale Africii. Aceasta planta tolereaza fara probleme perioadele lungi de seceta, iar daca o uzi din belsug, poate creste pana la un metru in inaltime. Florile sale sunt mari si divers colorate de la crem, galben, portocalii si pana la rosu. Inflorscentele acestei plante se deschid la rasaritului soarelui, iar noaptea se inchid. Planteaza aceasta flore intr-un loc insorit, deoarece nu tolereaza deloc zonele umbroase sau semiumbroase.

Gazania Splendens
Gazanie este o planta „taratoare”, de dimensiuni mici, usor de ingrijit, ce infloreste din iunie pana in septembrie. Florile acestia sunt insa mari si atragatoare, colorate in nuante de galben, portocaliu sau rosu. Florile Gazaniei se deschid numai ziua, noaptea si in zilele innorate stand inchise.

Citeste si Cum se face fertilizarea la floarea hibiscus

Lavanda
Este o planta perena rezistenta la temperaturi crecute si la seceta, dar si la temperaturile scazute. Trebuie sa stii insa ca Lavanda nu suporta excesul de umiditate sau terenurile inundate, asadar nu o uda excesiv in sezonul secetos. Florile intens colorate si parfumate ale Lavandei te vor rasfata intreaga vara.

Hortensia
Hortensia este o planta ornamentala ce rezista fara probleme pe toata perioada verii. Florile acesteia sunt mari si colorate in nunate de la alb, roz, bleu si pana la mov. Desi este o planta de dimensiuni mari, aceasta nu are nevoie de ingrijiri speciale sau de udari frecvente. Are nevoie insa de multa lumina si prefera locurile insorite din gradina.

sursa: acasaloading...

Adauga un comentariu