Stiri si curiozitati

Ce greseala gramaticala a facut Monica Gabor in poezia de pe mormantul mamei ei! Nu a modificat nici pana in ziua de azi

Publicat: 25 sept. 2018
3

Au mai ramas cateva zile pana la parastasul de un an al Veronicai Bulai, mama Monicai Gabor, iar cele trei fiice au ridicat un monument superb la locul de veci al femeii, din cimitirul din Bacau.

Pe 22 august se implineste un an de la tragica moarte a Veronicai, care a sfarsit strivita de o piatra in apropiere de pestera Polovragi. Cu cateva saptamani in urma, in locul crucii de lemn a aparut un monument funerar superb, realizat din marmura alba si neagra. Fotografia Veronicai apare pe o inima imbratisata de un inger, iar in centrul mormantului se afla o zona cu pietre naturale de culoare alba si cateva flori in ghivece.

Pe spatele monumentului a fost scrisa o poezie cu greseli gramaticale

Pe partea din spate a mormantului insa se afla scrisa o poezie care reuseste sa strice tot efectul. „Scurta mi-a fost viata pe acest pamant/ Si moartea nemiloasa m-a dus in mormant / Ca un crin de vara inflorit / In puterea vietii eu v-am parasit”, sunt versurile scrise pe mormantul Veronicai. Versurile respective nu apartin nici unui poet cunoscut, ci sunt pur si simplu luate de pe internet, ele regasindu-se pe mai toate site-urile cu epitafuri. Monica a modificat insa versurile, pentru ca in varianta oficiala, acestea sunt in „olteneasca”: „Scurta imi fu viata pe acest pamant”. Cum mama ei isi doarme somnul de veci in inima Moldovei, versurile au fost „adaptate” pentru a se potrivi contextului.

Si mai grav este ca cel care a inscriptionat piatra funerara a comis o greseala gramaticala destul de grava. Acesta a uitat sa puna o „caciulita” la verbul „parasit”, inventand pur si simplu un cuvant care nu exista in limba romana (restul textului contine diacritice).Interesant este ca nici Monica si nici ceilalti membri ai familiei nu par sa fi sesizat pana acum existenta acestei greseli.

Femeia a murit pe 22 august, in apropierea pesterii Polovragi

Adauga un comentariu